Ha színész szeretnék lenni milyen tantárgyakra kell figyelnem?
Igazából irodalom, nyelvtan igen-igen, ezzel jár. De mindenki tudja, hogy olyat sajnos nem tanítanak, amire színészként szükséged lesz. De ebbe most inkább nem mennék bele. A lényeg azaz, hogy ha tényleg ebben az irányban gondolkozol, akkor érdemes megnézni, hogy mi kell egy iskolai felvételihez, azt teljesíteni a többi, viszont csak a személyedtől függ..
Iskolák és felvételik:
Középiskola: Amit tudok ajánlani, mert személyes tapasztalatom van róluk az a Vörösmarty Mihály Gimnázium.
Én azért a VMG-t ajánlom, mert ott talán egy fokkal közvetlenebb és lazább a közeg. Ott eltudod dönteni, hogy te tényleg ezzel akarsz-e foglalkozni. Mert amellett, hogy évről-évre kimagasló előadásokat visznek színpadra megmarad a gimnáziumi hangulat is.
De ez csak egy a sok közül, érdemes több iskolát is megnézni, mert több jó is van.
A felvételirendszert iskola válogatja, de különösebb dolgokat nem kérnek.
Egyetem:
Na igen! Ez számomra is egy rejtély, hogy a következő években melyik suliba érdemes menni.. Sajnos nagyszabású átalakításon megy most keresztül ez a szakág, de bízom benne, hogy minden jól alakul majd.
A felvételi általában 3 körből szokott állni, amin egy 4-5 tagú "zsűri" válogatja ki a tovább jutókat. Az első két körben szabadon választott verset, monológot, dalt stb. kell előadni, általában legalább 15-20 db-ot kérnek. A harmadik körben, jön elő az amit az elején írtam "a többi, viszont csak a személyedtől függ". Ebben a körben már kifejezetten, azt nézik, hogy te éppen az adott évben úgy mond bele illesz-e a képbe. Itt már nagyon sokat számít, hogy van- e kapcsolatod művészeti körökbe, vagy ha szerencséd van éppen megtetszel ez egyik tanárnak és felvesz.
Nekem ezek a tapasztalataim, ezzel kapcsolatban. Remélem tudtam segíteni és sok sikert kívánok!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!