Szerintetek ez mennyire jó és életképes ötlet?
A műszaki szakokon szokott lenni alapozó jellegű fizika, az általad említett két szakon kicsit komolyabban is belemennek néhány szeletébe, de egyébként nyilván nem ez a fő profil. Én nem vagyok otthon a gépész/villamosmérnök képzésben, de hasonló eset állt fenn nálam is: az előző szakomon volt pár informatikai tárgyam, ami az adott szakma szempontjából fontos volt, most pedig informatikát tanulok. A mélysége valószínűleg más lesz a tanultaknak, de legalább nem lesz idegen. A fizikusképzés nyilván sokkal elméletibb, mint egy gépész vagy villamosmérnök. Matematikát is nagyobb hangsúllyal fogsz tanulni valószínűleg. Hogy milyen előnyökkel járhat, az munkahelytől függ jellemzően, ott, ahol bevett dolog a k+f részleg alkalmazása, járhat gyakorlati előnnyel, máshol valószínűleg a "vagy ez vagy az" elv fog érvényesülni.
Én javasolnám, hogy ne alapszakon tanulj tovább, hanem mesterszakon. Kicsit utánanéztem, elvileg felvennének villamosmérnöki/gépészmérnöki alapszakkal is. A mesterszakos papírt mindenképp előnyben részesítik a komolyabb munkahelyeken, mindenképp könnyebb elvégezni munka mellett, mint egy alapszakot és talán alkalmasabb is arra, hogy belevihesd a korábban tanult mérnöki vonalat. Az alapszakról sem szeretnélek lebeszélni, de ha a helyedben lennék, biztosan a "fokozatot lépnék" egy újabb alapképzés helyett.
A villamosmérnöknek szükséges(ebb) fizika (elektromágneses terek, optika, kvantummechanika) közelebb áll a mai modern fizikához.
Szerintem mindenképpen hasznosabb ha egy sima mérnökit elvégzel, mert azzal munka szempontjából biztosítva vagy, aztán egy fizika MSc. Illetve BSc. alatt ha vannak szabadon választható fizikus tárgyak, akkor hallgathatod azokat is, vagy csak simán beülhetsz egy fizikus BSc. előadásaira, ha időd engedi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!