Álmomban feltaláltam egy speciális légkondicionálót, amiben növényi herbáriákat lehet tölteni és azon keresztül párásítja a levegőt. Mennyire életképes ez az ötlet?
A légkondicionáló feladata nem a párásítás, hanem a levegő hűtése.
Én kétfélét ismerek:
Az egyik a szokásos, amit a házakba is építenek, egy speciális gáz párologtatásával és lecsapatásával cseréli a hőt a szoba és a külső környezet között. (van olyan is, ami csak összenyomja a gázt és aztán hagyja kitágulni).
A másik, érdekes fajtát irodaépületek és nagyobb komplexumok hűtésére használják. Ez úgy működik, hogy a légcserélő rendszer (szellőztetés) ki- és bemenete között van a légkondicionálás; a kimenő levegőbe vízpermetet spriccelnek, ami hűti és párásítja. Ezután a hideg kimenő és párás levegővel hűtik a bemenő száraz levegőt.
"amiben növényi herbáriákat lehet tölteni"
Na ezt mintha nem teljesen érteném. :)
Úgy képzeli a légkondicionálást, hogy higított illóolajokat porlaszt a levegőbe.
Na ez nagyon nem az a dolog, amit légkondicionálásnak hívnak.
Na ezt megint nem értem. :D
Mi az a saját kondíciód?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!