Abból kiindulva, hogy egy 30 körüli csoporttársam idén
került be a doktori képzésbe 26 évesen még nekem sincs
késő lemondani róla?
2020. szept. 8. 02:54
2/10 A kérdező kommentje:
Szerencsére a munkahelyen van lehetőség bővíteni a publikációs listát is. A srác egyébként BSc és MSc között 4 évet MSc után 1 évet hagyott ki. Csak úgy érzem az idő ellenem dolgozik.
Ha Phd-t csinálsz nem követelmény az, hogy taníts is? Vagy én tudom rosszul. Szóval, ha Phd-zol akkor nem biztos, hogy összeegyeztethető a munkával. De javítsatok ki, ha tévedek.
2020. szept. 8. 03:20
4/10 A kérdező kommentje:
Nyilván akkor otthagynám, ha adott lenne a lehetőség a jelentkezéshez. Egyébként nálunk első két évben csak ilyen lazább gyakorlatokat adnak.
5/10 A kérdező kommentje:
Egy ilyen nettó 170-190 ezres állást nem lenne nagy szívfájdalom otthagyni.
50 évesen sem késő. Engem 32 évesen vettek fel, de csak 43 évesen védtem meg végül. Persze, ha akadémiai karriert szeretnél csinálni, akkor nem árt belehúzni.
2020. szept. 8. 09:34
Én úgy gondolom, hogy tanulni soha nem késő.
23 évesen kezdtem új szakot.
2020. szept. 8. 09:39
Nem késő, csak győzd anyagilag. Ha vannak is állami féléveid, biztos, hogy nem fogsz mellette dolgozni nagyon.
2020. szept. 8. 10:14
26 évesen nappalin is simán, az ösztöndíj elég jól fizet is. Ha meg munka mellett akarod, akkor levelezőn is sokan csinálják. Nem nagy ügy. A korábbi válaszolónak: igen, kell valamennyit oktatni is, de ez nem több heti 2 óránál, levelezősök is simán csinálják; illetve levelezőn elvileg van tandíj, amit nálunk pl. heti 6-8 óra oktatással le lehetett dolgozni.
2020. szept. 8. 10:17
10/10 A kérdező kommentje:
8 félévet elvileg ad az állam. Az ösztöndíj pedig nem rosszabb, mint a legtöbb közszférás fizetés. Viszont nincs értelme ilyen helyeken ragadni és négy év alatt sokat fejlődhetnék.
A kérdés a tanszék ahová lassan mesteres hallgató sem jelentkezik hogyan viszonyulna ahhoz, hogy jelentkezzek. Bár tavaszig még van idő.
Kapcsolódó kérdések: