Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Abból kiindulva, hogy egy 30...

Abból kiindulva, hogy egy 30 körüli csoporttársam idén került be a doktori képzésbe 26 évesen még nekem sincs késő lemondani róla?

Figyelt kérdés
Sajnos MSc után eléggé a gödörben voltam, hogy nem jelentkezhettem. Kicsit belterjes banda volt a tanszékünkön így jobbnak láttam a munka világát választani. Viszont hiányzik a kutatás és az is, hogy bővítsem a tudásomat. Az állami szektor fizetéseit nézve (amiben vagyok) nem lenne sokkal kevesebb bevételem. A különböző ösztöndíj lehetőségekről nem is beszélve.
2020. szept. 8. 02:38
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Sosem késő.
2020. szept. 8. 02:54
 2/10 A kérdező kommentje:
Szerencsére a munkahelyen van lehetőség bővíteni a publikációs listát is. A srác egyébként BSc és MSc között 4 évet MSc után 1 évet hagyott ki. Csak úgy érzem az idő ellenem dolgozik.
2020. szept. 8. 03:01
 3/10 anonim ***** válasza:
32%
Ha Phd-t csinálsz nem követelmény az, hogy taníts is? Vagy én tudom rosszul. Szóval, ha Phd-zol akkor nem biztos, hogy összeegyeztethető a munkával. De javítsatok ki, ha tévedek.
2020. szept. 8. 03:20
 4/10 A kérdező kommentje:
Nyilván akkor otthagynám, ha adott lenne a lehetőség a jelentkezéshez. Egyébként nálunk első két évben csak ilyen lazább gyakorlatokat adnak.
2020. szept. 8. 03:35
 5/10 A kérdező kommentje:
Egy ilyen nettó 170-190 ezres állást nem lenne nagy szívfájdalom otthagyni.
2020. szept. 8. 03:37
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
50 évesen sem késő. Engem 32 évesen vettek fel, de csak 43 évesen védtem meg végül. Persze, ha akadémiai karriert szeretnél csinálni, akkor nem árt belehúzni.
2020. szept. 8. 09:34
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Én úgy gondolom, hogy tanulni soha nem késő.

23 évesen kezdtem új szakot.

2020. szept. 8. 09:39
 8/10 anonim ***** válasza:
32%
Nem késő, csak győzd anyagilag. Ha vannak is állami féléveid, biztos, hogy nem fogsz mellette dolgozni nagyon.
2020. szept. 8. 10:14
 9/10 anonim ***** válasza:
43%
26 évesen nappalin is simán, az ösztöndíj elég jól fizet is. Ha meg munka mellett akarod, akkor levelezőn is sokan csinálják. Nem nagy ügy. A korábbi válaszolónak: igen, kell valamennyit oktatni is, de ez nem több heti 2 óránál, levelezősök is simán csinálják; illetve levelezőn elvileg van tandíj, amit nálunk pl. heti 6-8 óra oktatással le lehetett dolgozni.
2020. szept. 8. 10:17
 10/10 A kérdező kommentje:

8 félévet elvileg ad az állam. Az ösztöndíj pedig nem rosszabb, mint a legtöbb közszférás fizetés. Viszont nincs értelme ilyen helyeken ragadni és négy év alatt sokat fejlődhetnék.

A kérdés a tanszék ahová lassan mesteres hallgató sem jelentkezik hogyan viszonyulna ahhoz, hogy jelentkezzek. Bár tavaszig még van idő.

2020. szept. 9. 01:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!