Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Milyen "előfeltételeknek"...

Milyen "előfeltételeknek" kell eleget tenni ahhoz, hogy Barista tanfolyamra mehess?

Figyelt kérdés

Ezt úgy értem, hogy pl néhány tanfolyamnál láttam, hogy feltétele az, hogy legyen jó kézügyességed, vagy hogy legyél kommunikatív, stb... A barista tanfolyamoknak van valami ilyesmi előfeltételük? Mondjuk ismerd a legtöbb italt, koktélt?

Én ha ránézek egy üveg valamire*, ha nincs ráírva, hogy mi az, akkor nem tudom megmondani, nem tudom mit mivel szokás keverni, stb... Viszont szeretnék ilyeneket megtanulni, és ha lehet, kávézóban dolgozni. Így lenne értelme?


2020. szept. 6. 10:31
 1/2 anonim ***** válasza:
Ha lenne ilyen előfeltétel, az is oda lenne írva. Majd ott megtanulod!
2020. szept. 6. 10:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim ***** válasza:

Nincs semmilyen előfeltétel.


Vannak home baristák is, akik hobbi szinten űzik és csak azért mennek el egy ilyen tanfolyamra, mert érdekli őket a kávé világa, a kávé készítés folyamata, de közben meg vendégekkel nem akarnak foglalkozni, mert a customer service része nem vonzza őket.


Pénzed legyen. Én egy budapesti kávézó által (Espresso Embassy) szervezett tanfolyamon vettem részt és 100 ezer forint felett volt a tanfolyam ára (4 nap + 5 nap a vizsga). De vannak ennél olcsóbb, rövidebb képzések is.


Ott tanultam meg tökéletes tejhabot készíteni és alap mintákat önteni (de az inkább később fejlődött sokat, amikor már dolgoztam is kávézóban). Ott csak a szív ment, de az se volt tökéletes (nem az oktatókon múlt, ez kézügyesség és rengeteg gyakorlás kérdése). Átvettük a kávé eredetét, fajtáit, szüretelés, szárítás folyamata (nedves, száraz), pörkölést nagyjából, kávegépeket felületesen, eszközöket nagyjából. Espresso készítés, kóstolás. Customer service-be bele mentünk. Munkafolyamatok nagyon fontosak. Mérleg használat, ha nincs beépítve. Volt cuppingolás, hogy a coffee variety-et megnézzük. Készítettünk filter kávét Hario V 60-al, french press-el, aero press-el, de nem a filteren volt a hangsúly, hanem a kávégépen.

Összeségében egy nagyon hasznos, jó hangulatú tanfolyam volt, felkészült, profi oktatókkal.


A vizsgán volt írásbeli rész és egy gyakorlati rész is. Gyakorlaton, ha jól emlékszem, 7 perc alatt kellett 3 vagy 4 italt elkészíteni a tanfolyamon megismert munka folyamatokkal.


Szerintem, ami kell, ha kávézóban akarsz egyszer ezzel dolgozni: kávé szeretete és tanulni akarás, rugalmasság, pörgés, csapatmunka iránti igény, tisztaság szeretete, fegyelem (ez nagyon fontos). Szeresd a vendégeket, légy türelmes és kedves. Angol tudás se árt, mert sok helyen a vendégek nagy részét külföldi turisták, diákok adják ki. Latte art tudás nem feltétel, de azért az alapokkal legyél tisztában (tejhabolás folyamata, öntés közben mozzanatok stb.)

2020. szept. 6. 12:31
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!