Ilyenkor mit lehet tenni?
18 évesen kimentem külföldre és most jöttem haza. aztán gondoltam megcsinálok egy okj képzést és keresek munkát.
Csak hogy tavaly novemberben töltöttem a 22-t és ez elvileg baj mert így nem mehetek ingyenes képzésre:S
hmm olyan nincs h ingyen képeznek?
tudom h a középsulimban még a könyvtárban is órákat tartottak meg ingyen érettségi 2 év alatt meg stb csak h jó sok diák legyen aztán kapják a lóvét.
Mikor ingyenes az OKJ-s képzés? Először is az a kérdés, rendelkezel-e érettségi bizonyítvánnyal? Ugyanis az érettségi bizonyítvány a feltétele annak, hogy nálunk tanulj.
A második szempont, hogy már rendelkezel-e OKJ-s bizonyítvánnyal? Ugyanis az állam csak az első OKJ-s szakma megszerzését támogatja, még akkor is, ha az első szakmád 1 éves képzés volt.
Ha az első két feltétel teljesült (van érettségid, és még nincsen OKJ-s bizonyítványod), akkor esti- és levelező képzésen már biztosan ingyen szerezhetsz szakmát, kortól függetlenül. Ebben az esetben ingyen szerezhetsz meg vagy egy egyéves, vagy egy kétéves szakmát.
Ezt találtam...
Azt nem tudom,hogy merre laksz,de Miskolcon találtam pár olyan felnőttképzést (OKJ-s) ,ahol normális szakmát lehet tanúlni (nem csak kőműves,vagy bolti eladó) és ingyen van.De sok helyen 23 év a korhatár.
Én 26 évesen a Szinergiába jártam,ingyen.2 év,pénzügyi-számviteli ügyintéző szakra.Felsőfokú OKJ bizonyítványt adott.Alapítványi suli volt,érettségi kellet hozzá (nem számoltak pontokat)A Gábor Dénes fősulihoz tartozott.Ez a Szinergia nevű iskola több helyen is van az országban.Nézz utánna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!