Ilyenkor mit lehet tenni?

Figyelt kérdés

18 évesen kimentem külföldre és most jöttem haza. aztán gondoltam megcsinálok egy okj képzést és keresek munkát.

Csak hogy tavaly novemberben töltöttem a 22-t és ez elvileg baj mert így nem mehetek ingyenes képzésre:S

2010. aug. 5. 17:18
 1/5 anonim ***** válasza:
Ilyenkor fizetsz... Más választásod nincs... Bár még annyi hogy egyetemre vagy főiskolára mész.
2010. aug. 5. 17:21
 2/5 A kérdező kommentje:

hmm olyan nincs h ingyen képeznek?

tudom h a középsulimban még a könyvtárban is órákat tartottak meg ingyen érettségi 2 év alatt meg stb csak h jó sok diák legyen aztán kapják a lóvét.

2010. aug. 5. 17:23
 3/5 anonim ***** válasza:
munkaügyibe vannak ingyenes képzések, sőt még fizetnek is. de ilyen kőműves, szerkezetlakatos, bolti eladó, ilyesmik... de akkor már inkább jelentkez valami felsőfokú szakképzésre egyetemen. 4 félév és egymilliószor jobb. ráadásul ingyen van (már ha eléred a ponthatárt).
2010. aug. 5. 17:31
 4/5 A kérdező kommentje:

Mikor ingyenes az OKJ-s képzés? Először is az a kérdés, rendelkezel-e érettségi bizonyítvánnyal? Ugyanis az érettségi bizonyítvány a feltétele annak, hogy nálunk tanulj.

A második szempont, hogy már rendelkezel-e OKJ-s bizonyítvánnyal? Ugyanis az állam csak az első OKJ-s szakma megszerzését támogatja, még akkor is, ha az első szakmád 1 éves képzés volt.

Ha az első két feltétel teljesült (van érettségid, és még nincsen OKJ-s bizonyítványod), akkor esti- és levelező képzésen már biztosan ingyen szerezhetsz szakmát, kortól függetlenül. Ebben az esetben ingyen szerezhetsz meg vagy egy egyéves, vagy egy kétéves szakmát.

Ezt találtam...

2010. aug. 5. 17:35
 5/5 anonim ***** válasza:

Azt nem tudom,hogy merre laksz,de Miskolcon találtam pár olyan felnőttképzést (OKJ-s) ,ahol normális szakmát lehet tanúlni (nem csak kőműves,vagy bolti eladó) és ingyen van.De sok helyen 23 év a korhatár.

Én 26 évesen a Szinergiába jártam,ingyen.2 év,pénzügyi-számviteli ügyintéző szakra.Felsőfokú OKJ bizonyítványt adott.Alapítványi suli volt,érettségi kellet hozzá (nem számoltak pontokat)A Gábor Dénes fősulihoz tartozott.Ez a Szinergia nevű iskola több helyen is van az országban.Nézz utánna.

2010. aug. 5. 18:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!