Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Ki az, aki önállóan tanult ki...

Ki az, aki önállóan tanult ki egy szakmát hobbiból és most abból él? Vagy a hobbija lett a hivatása? Hogy kezdte el? Hogyan gondolkodott? Mit csinált?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Érettségi után nem sikerült az egyetem, így szülői befolyás miatt hagytam magam lebeszélni a B tervemről, "mert azzal nem keresek sokat" és rábeszálni magam egy olyan szakmára, amivel "sok pénzt kereshetek" csak az, mint később kiderült, egyáltalán nem érdekelt, így végül ott is hagytam.

Utána jött egy ördögi kör. Alja munkáról alja munkára jártam, mivel csak egy érettségim volt és önbizalmam a béka segge alatt.

Elhittem, hogy a pénzért keményen meg kell dolgozni és mivel anyám ezt rendesen belémnevelte, évekig nem vettem észre, hogy lehet másképp.

Elkezdtem az éven egy lakberendezői képzést. Imádom! Mellette viszont rengeteg minden érdekel még és szeretném tágítani a tudásom. Szeretek fotózni, dekorálni, rajzolni, írni, kreatív vagyok, érdekel a marketing, a social media és a coaching.

Jelenleg sincs munkám, mert ki akarok törni ebből az ördögi körből, hogy mindig kevés pénzért dolgozom sokat, főleg olyat, amit utálok.

Jelentkeztem több helyre, most már olyan helyekre adtam be a jelentkezésem, amik kihívással járnak és szeretném is csinálni, eddig mindig alja munkákra jelentkeztem, amiket utáltam, mert nem hittem el, hogy lehet mást is csinálni. Most főleg online munkákra jelentkeztem, de végzettség hiányában nem engem választottak, mivel csak egy érettségim van.. pedig nem vagyok buta, hiába értek sok mindenhez, nincs róla papírom, mert magamtól tanultam itthonról :(

Van közületek olyan, aki autodidakta módon tanult valamit, ami érdekelte és most abból él?

Rengeteg képzés érdekel, mindig nézegetem, de pénz hiányában nem tudok magamba fektetni, hogy megtérüljön. Így, marad az itthoni olvasgatás a témákról, csak nem ad nekem senki papírt, hogy értek is hozzá.

Szívesen beszélgetnék olyan emberekkel, akiknek a hobbijuk lett a hivatásuk :) Vagy nulláról hogy álltak fel, miben gondolkodtak másképp, mit csináltak másképp stb?

26/N

2020. aug. 27. 16:56
 1/10 anonim válasza:
65%
Keresd fel a YouTube sztárokat, azok azzal kerenek pénzt, ami nekik hobby (gamerkedés, rap stb)
2020. aug. 27. 17:01
 2/10 anonim ***** válasza:
93%

Szia! :)

Úgy gondolom, hogy rám igaz lehet, a gasztronómia volt az első "hobbim", amiből vállalkozás lett, az emberekkel való interakció a másik, amit pedig a turizmusban hasznosítok.

Szintén érettségim van csak, lévén, otthagytam az egyetemet.

24 éves vagyok, fiú.

2020. aug. 27. 17:04
 3/10 anonim ***** válasza:
92%

"Elhittem, hogy a pénzért keményen meg kell dolgozni"

Jól tetted, mert így igaz. Ha magadat gyarapítod, az sokkal keményebb menet, mint amikor másokat. Van, hogy nem, de az ritka, ne arra készítsd magad!

Egy dolgot válassz ki, és legyél benne igazán kivételes. Nem baj, ha kevésbé élvezetes, mint másik három, csak adjon olyat embereknek, amire szükségük van. Aztán beszélhetünk üzletről.

2020. aug. 28. 02:05
 4/10 anonim válasza:
66%

"Jól tetted, mert így igaz"

Nem igaz. Elég, ha valakinek van egy stílusa. Akkor letöltenek neki valami ingyenes alapzenét, írnak rá egy igénytelen szöveget, ami hozza majd a milliós nézettséget. Onnantól már magától beindulnak a dolok, mert ha az instán a sok agyatlan tini 2-300 000-es követőt hoz össze, akkor az influenszerkedésből is meg tud gazdagodni.

Óriási téveszme tehát, hogy a pénzért meg kell dolgozni. Vannak emberek, akik nagyon sokat tanulnak, dolgoznak, mégsem fognak soha meggazdagodni. Más meg nem csinál semmit, csak gyártja az agymosó tartalmat, és a legújabb almás telefon van a kezében. Tudom, igazságtalan, de ez van.

2020. aug. 28. 08:11
 5/10 anonim ***** válasza:
90%
Fingod sincs, mit kell beletenni egy párszázezres hazai nézettségbe, igaz? Egyáltalán nem látsz rá a megosztó tartalmak és a csali címek pszichológiájára, honnan is sejtenéd, hogy az "akárki" feltöltötte videók mekkora hányada képes kitűnni azok közül, amik rendszeresen tolják ezt. Szerintem is hülyeség az egész, de ezzel jár az, ha hülyéknek termelsz. Ettől se lesz könnyebb.
2020. aug. 28. 12:00
 6/10 anonim ***** válasza:
Az általad említett zeneipari megfejtésről meg inkább ne is beszéljünk, életedben nem találkozol annyi pénzzel, ameddig amennyi egy single felfuttatása pont olyan stílusban, ahol nagy a verseny, még ha szar is, mert szintén a gyanútlan ember a célpiac.
2020. aug. 28. 12:03
 7/10 anonim ***** válasza:
-ameddig
2020. aug. 28. 12:04
 8/10 anonim válasza:

"Fingod sincs, mit kell beletenni egy párszázezres hazai nézettségbe, igaz? Egyáltalán nem látsz rá a megosztó tartalmak és a csali címek pszichológiájára, honnan is sejtenéd, hogy az "akárki" feltöltötte videók mekkora hányada képes kitűnni azok közül, amik rendszeresen tolják ezt. Szerintem is hülyeség az egész, de ezzel jár az, ha hülyéknek termelsz. Ettől se lesz könnyebb."

Párszázezres nézettséget szerezhetsz úgy is, ha egy 16 éves, jól konéző tinilány vagy, aki" kihívás videókat" csinál. Nem nagy dolog.

2020. aug. 28. 12:16
 9/10 anonim válasza:
*kinéző
2020. aug. 28. 12:17
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
Nyilván, se telefon, se fények, se vágás, se script, se színészet nem kell, csak vihorászni kell a telefonba, és százezer, igaz? Nem kell keresőoptimalizálni, nem kell pénzért hirdetni, nem kell benyomni más incel.. izé influenszerekhez, hogy elkezdjék tíznél többen nézegetni. Bárki összedobja egy óra alatt, persze. Te is csak azért nem fűzöl be egy dekoratív lányt rá, mert nincs kedved, meg különbenis hatmillió a nettód fejvesztőként.
2020. aug. 28. 18:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!