Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Sikerülhet bejutni az orvosira?

Sikerülhet bejutni az orvosira?

Figyelt kérdés
16 éves lány vagyok és az orvosira szeretnék menni.(Szegeden)Eddig nem voltam valami jó kémiából és fizikából.Most megyek 11-be és az lenne a kérdésem, hogy ha most elkezdek járni kémiatanárhoz akkor szerintetek az érettségimet megtudom kémiából úgy csinálni, hogy bejussak az orvosira?A biosszal nincs gond csak a kémiától tartok.Szerintetek?
2010. aug. 4. 21:52
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem erre mi tudunk érdemi választ adni ennyiből? Ha azt mondjuk, hogy nem, akkor hagyod az egészet? Egyébként nem csak két érettségin múlik az egész.
2010. aug. 4. 22:00
 2/13 A kérdező kommentje:
csak az érdekel hogy külső szemszögből mi a véleményetek
2010. aug. 4. 22:10
 3/13 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy sikerül, lehet, hogy nem.
2010. aug. 4. 22:22
 4/13 anonim ***** válasza:

Az már jó kezdet, hogy ezen aggódsz,

sok 16 éves azon aggódik h hol tud berúgni legközelebb, tehát ilyen hozzáállással menni fog :)

Tanulj!

2010. aug. 4. 22:24
 5/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm:)
2010. aug. 4. 22:31
 6/13 anonim ***** válasza:
Simán meg lehet csinálni. Úgyis 11.-től számítanak az eredményeid, kémiára 1 év alatt sok kitartással és szorgalommal fel tudsz készülni, és le tudod tenni előrehozottan. Aztán utána a bioszt. Ajánlok 1-2 nyelvvizsgát is, mert nagyon sokat számít az a pár pluszpont. De tényleg csak rajtad múlik az egész, kemény tanulással meg lehet csinálni, de csak azzal. De mondjuk hozzá kell szokni, mert az orvosi méginkább erről fog szólni.
2010. aug. 4. 23:13
 7/13 anonim ***** válasza:

Jézus bőven van időd még. De persze szorgalom is kell.

Annyit ajánlok ha most elkezdesz készülni akkor rakd le a közép kémiát vagy bioszt vagy netán mindkettőt év végén hogy legyen vizsgatapasztalatod.

És majd ha előrehozottan megcsináltad valamelyiket akkor már talán látod melyik fog könyvben emelten menni, mert asszzem az orvosihoz egy emelt szintü érettségi is kell

Utána egy év múlva amikor rendesen érettségizel meglátod mi a jobb.

2010. aug. 4. 23:25
 8/13 A kérdező kommentje:
Köszi szépen a támogatást:) <3 a német középfokúm már megvan.de akkor szerintetek abból már ne csináljak emeltet? esetleg azért gondoltam hogyha az orvosi nem jönne össze akkor tartaléknak
2010. aug. 4. 23:27
 9/13 anonim ***** válasza:

Amit ebben az időszakban ki tudsz hozni magadból mindent hozz ki mert ezután csak "hülyülni" fog az ember. Mert ha egyetemre felveszik akkor csak a szakjában lévő dolgokat magolja és tanulja másra nagyon nem is tud koncentrálni.

Úgy hogy ha megy a német akkor emeltet is mindenképp...

2010. aug. 5. 00:05
 10/13 anonim ***** válasza:

Sikerülhet. De ez csak rajtad múlik:)

Én 11. félévkor találtam ki kb, hogy orvosira szeretnék menni. A kémiát mindig is utáltam, meg a tanár sem volt jó, így a fizika mellett döntöttem. Bioszból és fizikából is faktra jártam:) Különtanár nélkül is sikerült megírnom jól az érettségit, és most orvosis vagyok Szegeden:)

De ha van lehetőséged, menj el tanárhoz, mert sokat segíthet:)

2010. aug. 5. 18:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!