Mondanátok olyan szakmákat amihez elég a 8 általános és jól lehet keresni vele? 300nettó felett akár feketén is,de inkább 4-5 kg.(és ezt belföldön)
Nem lehetsz sem kőműves, sem burkoló, sem más nyolc általánossal, ez az igazság. Sajnos sokan hiszik azt, hogy na, belekezdek oszt nagy király leszek, dőlni fog a lé, aztán csináljàk a sok alja munkát, amit majd mi jó burkolók megyünk javítani. Megéri kijárni az iskolát. Amíg mester mellett megtanulsz az nem félév, és nem is egy év. Az iskola két év, de emelett dolgozhatsz a szakmában, mint segéd, és pár év múlva már lehetsz jó szakember is. Azonban az iskola olyan fontos elméleti tudást ad, amit egy jó szakemberek kötelező tudnia.
Aki azt mondja, hogy segéd mellett lehetsz hipphopp mester, az soha életében egy napot nem dolgozott építőiparban. A mester nem fog elméletet magyarázni, elméletet a szakirodalom magyaráz, meg az oktató, bár én iskola mellett is szakirodalmat is olvastam, mert kevésnek éreztem azt amit az oktató mondott órán.
Beszólhatsz nyugodtan, de ez az igazság.
Nyolc általánossal lehetsz operàtor, vagy segédmunkàs, esetleg külföldön állványozó, de vannak pár hetes tanfolyamok is, fizetsz valamennyit és mehetsz mondjuk uszoda gépésznek, vagy ha van jogosítványod, akkor futár külföldön, ilyen lehetőségek vannak, de az építőipartól nyolc általánossal ne várj félmilliókat havonta. Talán Pesten segédként, ha értesz pár dologhoz akkor viszonylag jól kereshetsz, de más lehetőség nem nagyon van belföldön több pénzre, mint a minimálbér diploma nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!