8 általános iskola utáni tovább tanulás?
Sziasztok:) 7.vagyok és nem tudom hogy mit tanuljak konkrétan tovább.Elgondolásom az egészségügyi szak azon belül az aszinsztes vagy talán ápoló. Nem tanultam 6.o-ban anatómiai részt mert nem értünk a végére ,így nagyon félek hogy tetszene-e egyeltalán meg bírnám-e .4-5ös tanuló vagyok...
Előre is köszönöm szépen a segítséget^_^
Szia!
Vannak olyan gimnáziumok is, ahol tagozatos osztályok indulnak pl.: biológia-kémia tagozat, angol tagozat, magyar tagozat, stb. Ilyenkor magasabb óraszámban tanulod a tantárgyat. Azért ajánlják neked a gimnáziumot, mert jó tanuló vagy és még nem tudod mi szeretnél lenni. A gimnáziumban (a tagozatosban is) könnyebb eldönteni, hogy mit tanulj tovább, illetve megváltoztatni a döntést. (Mivel minden tárgyat tanulni kell, lehet, hogy most még a biológia tetszik neked, de lehet, hogy később a matek fog és mérnök szeretnél lenni. Ha ez megtörténne egy egészségügyi szakközépben, lehet, hogy nehezebb lenne felhozni a matek.fizika tudást, mint egy gimnáziumban.) Szakközépbe olyanok mennek, akik már tudják, hogy mik szeretnének lenni és a szakmai tárgyakkal ezt meg is alapozzák (legalábbis a jó szakközepekben így van.)
Semmiről nem vagy lekésve. Mások is pont ilyen bizonytalanok, mint te (jó van 1-2 kivétel, akik már oviban azt kiabálták, hogy ők bizony állatorvosok meg tűzoltók lesznek és tartják is magukat ehhez.) Igazából csak jövőre kell választanod, szerintem is egy erős gimit válassz (esetleg biosz tagozatot, ha nem lohad le az érdeklődésed addigra). Ha gimibe mész legközelebb 10.-ben kell döntened a fakultációról, szóval, hogy melyik tantárgya(ka)t szeretnéd emelten tanulni.
Egyébként te már most is ilyen természettudomány/biosz tagozatos suliba jársz? Csak mert 6. osztályban még csak természetismeret van, és ha jól tudom abban nincsen olyan nagy anatómia. Én 8.-ban tanultam először részletesebben az emberi testről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!