Még csak 12 éves, de nem akarom elkövetni azt a hibát, mint a szüleim, hogy "majd lesz belőle valami". Valahogy szeretnék neki alternatívákat mutatni, hogy miket is tanulhatna, mert bár a videojáték tesztelőről már letett, de úgy gondolom, hogy az Agymenők alapján választott matematika-fizika szak nem biztos, hogy neki való. Elég jó fejű gyerek, de még csak idéntől tanulnak fizikát, szóval felkészülnék rá, hogy mégsem ez lesz a választása. Nekem volt egy példaképem a családban, akiről mintát vehettem, bár nem az lett a pályám, mint neki.Örülnék, ha konkrétabb elképzeléssel és körvonalazottabb pályán indulna, mint az én "szédelgésem" volt. Épp ezért az én példám csak arra jó, hogy így ne! De arra viszont nagyon.
Kéttannyelvű gimi. Onnan bármi lehet. A nyelv mindenhova kell, érettségivel pedig bármilyen szakmát tanulhat, és akár egyetemre is mehet.
2020. aug. 5. 17:15
2/9 anonim válasza:
Mit gondolsz humán vagy reál beállítottságú inkább? Mi érdekli?
2020. aug. 5. 18:14
3/9 anonim válasza:
12 évesen még nem feltétlen kell céltudatosan keresni. Valamint nincsen sok információ leírva, hogy mit is szeret és mit nem. Majd 8. osztályban amikor körvonalazódik hogy melyek voltak a kedvenc tantárgyai, akkor abból lehet nézni, hogy mely szakmák használják. És akkor továbbtanulásnál így lehet megjelölni a szakokat. Persze csak azokat, amelyek neki is tetszenek.
Az iskolák honlapján vannak tájékoztatók, hogy ezzel a szakmával ide-oda tud majd elhelyezkedni vagy éppen melyik irányt javasolják továbbtanuláskor.
Szerencsére már eléggé fejlett világban élünk és ha tetszik neki egy szakma akkor csak begépeli az internetre és megnéz videókat ahogyan dolgoznak vagy éppen interjúkat az adott szakmabeliektől.
2020. aug. 5. 18:22
4/9 anonim válasza:
Úgy, hogy figyelsz rá, hogy jó pedagógusok tanítsák, és kihozod belőle a maximumot. Ahogy meg fejlődik, és látod, hogy még egy kicsit többet bír akkor rátolsz, és újból emeld a szintjét.
Tehát nem a hely a lényeg ahová jár, hanem a tanárok. Mindig ez alapján nézd. Mindeközben figyeled a gyerek képességeit, mihez van érzéke, mi az ami csípőből megy neki, mi az ami a hátránya, azt korrigálni.Így fogsz lépésről lépésre előrébb jutni vele.
2020. aug. 5. 21:16
5/9 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek!
2.Inkább reál beállítottságú a gyerek.
2020. aug. 8. 09:00
6/9 anonim válasza:
Szia!Általában a legtöbb suliban.7-8. osztályban vannak tovább tanulási bőrzék.Ami annyit jelent hogy minden iskola a környékről összegyűlik egy helyszínen.Szakmai bemutatók,kilehet próbálni a szakmákat.Kapnak szórólapokat,előadások.Az iskolák tartanak nyílt napokat ,meglehet nézni az iskolát,belehet ülni az órákra.Ez is sokat segíthet a döntésben.Nálunk annak idején jött egy tovább tanulási tanácsadó is.Ez is 7-8 .-ban.Teszteket kellet kitölteni(jegyek,érdeklődési kör stb).És ő ajánlott iskolákat hogy mik a lehetőségek.A lényeg hogy olyat válasszon ami a hobbija is és szereti.😊
2020. aug. 9. 02:03
7/9 anonim válasza:
Informatikai vonal esetleg?
2020. aug. 9. 10:06
8/9 A kérdező kommentje:
Köszi! 6-os ezt tudom, illetve bízom benne, hogy akkor is lesz még ilyen, de azt gondoltam, nem árt, ha hamarabb tudjuk, hogy merre tovább.
7-es, ja az infó vonal jó lehet, csak még azt is szűkíteni kell, hogy rendszer, vagy szoftver.
2020. aug. 10. 12:45
9/9 anonim válasza:
Infót egyetem lazán előről kezdik és ott szakosodik majd kedve szerint. Infó Technikum ne ha lehet inkább gimibe matek miatt is.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!