Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Ha pszichológiát akarok...

Fa_ember16 kérdése:

Ha pszichológiát akarok tanulni,de meg nem vagyok benne tejesen biztos,akkor milyen könyveket vegyek és olvassak el hogy egyáltalán megértsem magát a szakmát?

Figyelt kérdés
még nem biztos hogy pszihológusnak megyek tanulni,de szeretnék venni valami kőnyvet ahol el tudnám olvasni vagy legalábbis segítene megérteni magát a szakmát,vagy akár az emberi elmét valamenyire.
2020. aug. 4. 10:27
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%
A mindennapi pszichológia könyvsorozatot megéri olvasni, talán próbáld meg azt.
2020. aug. 4. 17:16
 12/14 A kérdező kommentje:
#11 köszönöm szépen :)
2020. aug. 4. 17:23
 13/14 anonim ***** válasza:
86%

Akárki írta Freudot, szerintem ne azzal kezdj, harmadéves pszichológia hallgatóként is be tudok tőle sokallni.

De ajánlom Zimbardo könyveit, leginkább a Pszichológia mindenkinek 4 részes könyvsorozatát, remek betekintést ad, magyarázatokkal és a szakzsargont sem kényszeríti az olvasóra.

Bernáth és Révész A pszichológia alapjai könyv is remek, egy elég tömör összefoglaló arról, hogy nagyjából honnan indítják el a pszichológusnak készülőket. (Bár nem tudom, hogy ez mennyire van még a piacon, de nagyobb könyvtárakban biztos megleled😄)

2020. aug. 7. 03:38
 14/14 A kérdező kommentje:
Na,majd ha könyvtárban leszek akkor megnézem mind kettő könyvet
2020. aug. 7. 06:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!