Orvostanhallgatók véleményére lennék kíváncsi. Mit gondoltok, szeptembertől a májusi érettségiig magánórákkal lehetséges felhozni a tudásom egy emelt kémia és emelt biosz érettségi szintjére kb 0 szintről? Kivitelezhető?
Figyelt kérdés
Szeptembertől leszek 12.-es, és egész eddig nem tudtam milyen irányban tanuljak tovább.
Kémiát egy éve nem tanulok, bioszt is csak középszinten, egyiket se vettem fel faktnak 11.-ben.
2020. aug. 1. 00:05
1/13 anonim válasza:
A többi érettségi között nehéz lesz, de nem lehetetlen. Rá kell feküdni, foglalkozni kell velük, már mától is, amíg nem kezdődik el a suli. Nem lehetetlen, de sokat kell velük foglalkozni.
Kémiából ha kell több segítség, privátban keress, tudok segíteni bármiben, ami kémia.
2/13 anonim válasza:
Igen, de a kémia számolásokat kezdd el már ma!
3/13 anonim válasza:
Nem lehetetlen, de nagy önfegyelem kell hozzá. Anno én is így csináltam, de előrehozott érettségit tettem, tehát a többi tárgy nem volt ott tölteléknek. Ahogy kettes írja, a helyedben már ma elkezdeném, de minimum részletes tervet írnék az évre.
4/13 anonim válasza:
Csak magamból tudok kiindulni, nekem így nem ment volna. Viszont mindenképp vágj bele, nyomjad, mert ha elsőre nem is sikerül, második próbálkozásra tuti felvesznek.
5/13 anonim válasza:
Én is ebben a helyzetben voltam és hónapokkal érettségi előtt elértem azt a szintet amivel már biztos voltam abban, hogy menni fog. Nehéz lesz, de ne add fel ha igazán ezt akarod, mert akkor bánni fogod utána. Sok sikert, kitartást.
6/13 anonim válasza:
Őszintén nekem nem ment volna, főleg a többi tárgy mellett, plusz a szokásos 12.-es programáradat mellett. De ez ne tántorítson el, tényleg írj egy tervet, aztán ugorj neki még ma. És mindenképpen próbáld meg májusban, sikerülhet. Kitartást!
7/13 anonim válasza:
Szerintem egyéntől függ, változó, hogy ki mennyire gyorsan tanul és mennyire áll rá az agya a kémiára/bioszra (és hogy mennyi időt kell töltenie a többi érettségi tárggyal), de mindenképpen próbáld meg, nem veszíthetsz semmit. Ha esetleg jövőre nem sikerülne, utána már elég jó esélyekkel indulsz.
8/13 anonim válasza:
Hello, én nem járok és nem is jártam orvosira; vélhetően nem is fogok, nem nekem való; csak annyit mondanék,hogy akár esetleg először, amikor a májusi érettségi van; csinálgass meg középszintű érettségiket; tehát akár lehet az összes érettségid középszintű is (akár kémiából/biológiából, akár más tantárgyból) ; és akkor szeptemberben pedig megcsinálod az emelteket. Tehát arra gondolok, hogy akár lehetséges lenne olyat is, hogy először biztosra mész; megcsinálod a kis kék érettségibizonyítványt; és utána meg elmész kövi félévben az emeltekre. De én arra gondolok, hogy talán nem lehetetlen; bár nem ismerem az alaptudásodat; és a készségeidet. De talán te tudhatod ezt érezni, hogy menynire menne; az is lehet , mint írták, hogy ez egyénfüggő. De szóval lehet, hogy először legyen meg biztosra a kis kék bizonyítványod; és utána pedig majd emeltezel; de ha gondolod, ha úgy érzed,hogy bírod; akkor megcsinálhatod egybe is.
9/13 anonim válasza:
Nehéz lesz, de kellő szorgalommal, kitartással sikerülhet. Viszont minden nap fogalkoznod kell vele, csak úgy működik. Ha esetleg lecsúszol pár ponttal, ne csüggedj, a hallgatók közül sokan kihagynak egy évet egyetem előtt (én is anno), és semmivel sem leszel tőle kevesebb. Sok sikert és kitartást!
10/13 anonim válasza:
Nekem biztos nem ment volna így.
Azért én is lenyomom a sablon szöveget.
" hajrá, meg tudod csinálni, képes vagy rá, ne add fel, önfegyelem".
Komolyra fordítva a szót, ha a realitás talaján maradunk, nem hiszem hogy sikerülni fog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!