Minden orvostanhallgatónak van nyelvvizsgája?
Én már az egyetem végefele járok, de már gimiben megcsináltam a középfokú németet. Akkor még elég jól ment, a felsőfokú is sikerülhetett volna. Az angol középre már rá kellett volna gyúrnom, ha a jelentkezéshez kellett volna...
Nem jártam versenyekre. Most sem fog minden orvosira jelentkező.
Én medikus vagyok és szerintem legtöbbünknek csak egy nyelvvizsgája volt, amikor kezdtük az egyetemet, bár igazából erről nem sűrűn szoktunk beszélgetni.
Hogy versenyeredménye kinek van, az sem merül fel sűrűn témaként de az ő számuk eléggé korlátozott, mert nem lehet mindenki OKTV-helyezett. Az OKJ-s papírral rendelkezők meg már tényleg a kisebbség kisebbsége, mert a legtöbben egyből gimi után kezdik az orvosit, OKJ-t legfeljebb az csinál, akinek elsőre nem sikerült a felvételi vagy más egyéb okból később kezdi, de közülük sem mindenki.
Szia!
Én Állatorvosira fogok jelentkezni, most szeretném letenni a felsőfokúmat hogy meglegyen a 90 pontom. Azt tapasztaltam hogy a legtöbb diáknak aki orvosira/állatorvosira jelentkezik csak egy, max kettő középfokúja van. Tapasztalataim alapján nem sok embernek lesz meg a szerezhető 100pont de ezt leginkább az állatorvosira jelentkezőkről tudom biztosra mondani. Gondolom orvosin is hasonló a helyzet, de én is nagyon kivancsi vagyok hogy mi lesz végül.
Sok sikert kívánok neked!
Szia! Én jövőre érettségizek és szintén orvosi a cél. Az osztálytársaim közül,akik úgyszintén ebben az irányban szeretnének továbbmenni, 2-3 embernek van diákolimpiai helyezése valamilyen sportágban. Ha jól néztem utána a dolgoknak, 10 többletpontot kapnak, minimum. (az első három helyezés valamelyikét érték el). Igaz nekik egy középfokú nyelvvizsgájuk van jelenleg, de így is a jelenlegi álláspont szerint olyan előnnyel rendelkeznek a "szerezhető" (bár ez itt adottság kérdése szerintem) többletpontok tekintetében amiket én kevesebb mint két év alatt nem tudok behozni.
De a végső eredményt nem ez a 10 pont fogja meghatározni! Az érettségire kell koncentrálni, neked is ezt javaslom. Kitartást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!