Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Pécs mentőtiszti milyen?...

Pécs mentőtiszti milyen? Tapasztalatok? Diploma után?

Figyelt kérdés

2020. júl. 28. 15:30
1 2 3 4
 11/32 anonim válasza:
100%
Én is csak azt tudom mondani amit a korábbi válaszolók. Nagyon kevesen végzik el és nem azért, mert hülyék lennének hozzá, vagy nem tanulnának. Csak néhány példa a szak "módszereire": nem adják ki a követelményeket, nincs tankönyv amire hivatkozhatnál a vizsgán, az egyik oktató így tudja a dolgokat a másik máshogy, neked kell kisakkoznod, hogy melyiknek melyik verziót mondjad a vizsgán, hogy ne kössön bele, szándékosan, növelik a feszültséget már a gyakorlati órákon is, mondván, hogy ellátás közben a való életben is ez van (na ja, de előtte azért meg is taníthatnák, az adott ellátást, aztán utána nyomaszthatnának), durva gúnyos megjegyzéseket mondanak egymás között arra aki éppen a gyakorlati vizsgáját csinálja, rólam nem tudom miket mondhattak, de eléggé rossz volt végighallgatni másét is, a gyakorlati oktatásról ne is beszéljünk, egyenlő a nullával (a gyakorlat vezetők sz@rnak ránk, vagy megy az "ez nektek nem kell", vagy pl. az OMSZ-hoz csinálnak beosztást,de a gyakorlatvezető nem is tudja, hogy ő hozzá vagy beosztva, gondolhatod mennyire látnak így szívesen...) Szívesen mesélek még, ha szeretnéd mert szerintem terápiára kéne járnom az összegyűjtögetett "élmények" miatt. A legrosszabb, hogy nem tudom hol lesz a vége, mert ennyi év kemény munkáját(végig 4-es körüli átlagom volt) és a beleölt forintjaimat nem tudom otthagyni egy tetves szigorlat miatt, küzdök amíg lehet, de akkor is még ott lesz az államvizsga.... ha a véleményemet kérdezi bárki, annyit tudok tanácsolni: eszetekbe ne jusson ha nem akartok megkeseredni és meggyűlölni még az egészségügyet is.
2020. júl. 31. 11:36
 12/32 anonim ***** válasza:
Én örülök, hogy az utókornak valaki ezt leírja, én Pollackos voltam, nem találkoztam ETK-sokkal de amiket itt leírtatok az durva. Rádásul a végzés utáni kilátások sem fényesek fizetésileg, megéri így vagy ezt tényleg csak akkor csinálja valaki ha ez a mindene?
2020. júl. 31. 12:21
 13/32 anonim ***** válasza:
100%
Nekem ez volt a mindenem , de én inkább otthagytam a Semmelweist. Ahol nem becsülnek meg téged meg a munkádat, ott soha ne maradj
2020. júl. 31. 16:15
 14/32 anonim ***** válasza:
100%
Egy gimis évfolyamtársam volt nagyon oda a mentőtisztiért, kitűnő tanulóként, magas pontszámmal könnyedén be is jutott. El is végezte csúszás nélkül, nem tudom, milyen eredménnyel, gondolom, jóval. Viszont most láttam meglepve, hogy ünnepli az ápolói oklevél megszerzését. Ebből nekem az jött le, hogy talán valami mégsem stimmelt már utólag. Főleg ő, aki röhögve bent lett volna orvosin is, talán jobban járt volna, ha orvosként végez, és mentőorvosnak megy.
2020. júl. 31. 19:20
 15/32 anonim válasza:
14-es akkor nem lehet, hogy az msc áplói papírját ünnepli? Mentőtisztek ott tanulhatnak tovább mester diplomáért.
2020. aug. 2. 23:03
 16/32 anonim ***** válasza:
72%

Nem tudom máshol hogy van, de azt biztosra mondhatom, hogy Nyíregyházán nem szemetek az oktatók. Záróvizsgán főleg nem! Egyébként nem akartam hozzászólni, de nem akarom hogy másokban emiatt téves nézet alakuljon ki. Elismerem nem minden a tudás, sokszor elmegy valami apróságon. Nekem sem lett meg elsőre a záróvizsgám, sőt sokadjára lett meg. Viszont egy percig nem fordult meg bennem, hogy feladom! Nehéz beismerni, de általában jogosan buktatnak. Az viszont nem létezik, hogy valaki otthagyja abszolvált státusz után! Ez a legnagyobb butaság, már elnézést a korábbi hozzászóloktól. Ha hatodik alkalommal kellett volna elmennem, akkor is elmentem volna! Sajnos itt tényleg könnyen lehet bukni.

Az hogy nincs egységes anyag azt azért vitatnám. Vannak protokollok, elméletben is le van adva a terápia. Én biztos vagyok benne hogy sokaknak azért nem sikerül, mert túlságosan izgulnak. Vagy nem lett elég jól begyakorolva, vagy már eleve rosszul. Ha valaki végig megy az abcd vizsgálaton, nem kapkod. Figyel a terápiára, akkor sokszor már el sem kell mennie az als-ig. Mondják jó elég lesz. Ha meg valaki szóbelin bukik meg, azt meg tényleg magának köszönheti. Összességeben nehéz a képzés, de nem ennyire horrorisztikus! Feladni viszont nagy butaság, annyi befektetés után. Nem kell megijedni, aki érez magában affinitást a szakhoz vágjon bele nyugodtan. Lehet nem lesz még zsinórban, sőt valószínű de max, annyiszor jobban fogja tudni akár másokhoz képest az anyagot.

2020. aug. 3. 16:15
 17/32 anonim ***** válasza:
100%

"Az viszont nem létezik, hogy valaki otthagyja abszolvált státusz után! Ez a legnagyobb butaság, már elnézést a korábbi hozzászóloktól."

De, eljutottam ide. Ha odaadták volna, akkor se kéne.

2020. aug. 3. 16:18
 18/32 anonim válasza:
48%
16-os. Akkor ezek szerint, mert neked Nyíregyházán jó tapasztalataid voltak, azok akik nem ilyen szerencsések Pécsen azok hazudnak? Logikus az érvelésed... ja várj... mégsem! Igen vannak eljárásrendek,ajánlások, de ezek egyrészt adnak szabadságot abban, hogy pl. használsz-e intubációnál vezetőt vagy sem, ezt egyik ajánlás sem írja le, jól bele is lehet kötni ha használsz azért, ha nem használsz akkor meg azért. Másrészt egy csomó olyan tárgy van ami pl. nem reanimatológia és nincs hozzá protokoll. DE pl képzeld még a tünetekben sem értettek mindenben egyet az oktatók, pl. aki tanította a szerint egy MAS-os beteg rángatódzik, egy másik szerint szó szerinti idézet: "A MAS_os k@rvára nem ráng.....". És akkor most döntsd el, hogy mi legyen vizsgán és mi lesz az életben? Van olyan végzett ismerősöm aki az első hónapjaiban (de lehet még most is?!) google doktort hívja segítségük a kivonulás alatt... Mindegy végül is nem akarlak téged meggyőzni, de legközelebb mielőtt leszólsz, vagy okolsz valakit vedd ki a fejed a homokból, nézz körül és vedd észre, hogy nem mindenki járt olyan szuper karra mint amilyenre te jártál. ;-)
2020. aug. 6. 14:11
 19/32 anonim ***** válasza:
55%
Nem szóltam le senkit! Tényeket közöltem. Nyíregyházán nem voltak szemetek a gyakorlati oktatók, ennyit írtam. Miről beszélsz! Nálunk nem mondanak csúnyát ránk, nem tudom Pécsen hogy van. Nem azt írtam, hogy itt kolbászból van a kerítés, írtam is fentebb, hogy itt nem minden a tudás! Senki nem okoskodott, de abszolvált státusz után, aki otthagyja az nem elég elszánt. Nekem ez a véleményem, utolsó vizsgát feladni... mert ez feladás! Ezzel nem okoskodni akarok, sajnálom ha sokaknak nem lett meg. Azt hiszed én nem mentem ezeken keresztül? Azért egy kicsit húzd visszbb a lendületet!!!! Köcsög senki nem szólt le senkit,annyit írtam hogy nálunk nem szemetek alapvetően és hogy abszolvált státuszt v-tech feladni.
2020. aug. 6. 16:28
 20/32 A kérdező kommentje:

Na ne szabaduljanak el az indulatok!!

Kedves nyíregyházi válaszoló, köszönöm hogy írtál, jó végre pozitívat is olvasni!

2020. aug. 7. 00:10
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!