Proginfó, mérnökinfó, vagy gazdaságinfóra menjek?
Angol emelt szintű nyelvvizsgám van.
Infóból nulla tanulással 4es vagyok, otthon magamtól tanultam.
Matek kicsit nehezen megy, változó, hármas négyes.
Érdekel a programozás, érdekel a számítástechnika, néhány egyetemista barátom mutatta milyen a programozás, tetszett, érdekesnek találtam.
Anyukám pénzügyben helyezkedett el, így a gazdaságinfóban tudna segíteni. Köszönöm a segítséget!
Emelt szintű nyelvvizsga nem létezik. Emelt szintű érettségi van, illetve felsőfokú nyelvvizsga (C1). De szerintem B2-re gondolsz.
Informatika mellett mi érdekel jobban?
-Mérnöki dolgok? (Kis fizika, elektronika, tágabb, de kevésbé lefedett IT-s területek -> Mérnökinfó)
-Esetleg a full matek, elmélet és a háttérben lévő dolgok? (Leginkább programozásra specializálódva, kevésbé tágabb IT területet lefedve -> proginfó)
Vagy inkább az gazdasági dolgok, amiket jól tudsz ötvözni az informatikával?
Mindegyik ugyanolyan hasznos egyébként, neked kell eldönteni mi tetszik és mivel ötvöznéd az informatikát. Anyukád miatt inkább a gazdinfót ajánlanám, némi támasznak jó lehet az a kis segítség illetve rálátás, így maximalizálva a lehetőségeidet. (Még azon a területen is, amit nem kimondottan tanulsz majd egyetemen)
Én gazdinfóra járok és tényleg kicsit "ligthosabb" a matek itt, de azért látom hogy vannak akik megszenvednek vele. Mondjuk ez függ attól is, hogy középiskolában hogy tanították a matekot. Én 4-5-ös voltam gimnáziumban matekból, itt pedig mindkét félévben 5 lettem.
Amúgy én is azért jöttem erre szakra mert érdekel a gazdaság és az infó is, mindkét irányban el lehet helyezkedni vele, szóval neked is ajánlom. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!