Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Mérnökinformatikus, üzemmérnök...

Mérnökinformatikus, üzemmérnök-informatikus vagy gazdaságinformatikus?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Most végzek FOKSZ-os mérnöninfó-n.

A matek, fizika nem az erősségem...

A kérdés adott. A 3 szak közül melyiket válasszam?

Az informatika érdekel, a gazdaság közepesen...

Lényeges szempont a fizetés, és, hogy több lehetőségem legyen a jövőben...

Ezek alapján hogyan sorolnátok be a 3 szakot? Melyik az első és az utolsó?

Tudom, hogy otthon kell majd sok mindent megtanulni (programozni is), de mégis, gondolom van némi különbség köztük.

Suliból viszont Kb. 3-4 lehetőségem lesz...

Neumann János (Kecskemét), Dunaújvárosi Egyetem és Milton (Budapest).

Mindezt munka mellett...

Budapesten élek, az utazás mondjuk úgy, nem okoz gondot, mert úgy gondolom, valamit, valamiért...

Köszi, ha tudtok tanácsot adni. :)

2020. febr. 11. 11:57
 1/7 anonim ***** válasza:
Szerintem BCE vagy BGE vagy Milton gazdaságinformatika. Ha mégis programozó akarsz lenni, ez a papír megfelel papírnak és megtanulsz mellette online platformokon.
2020. febr. 11. 13:13
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Azt válaszd amelyiken a legtöbb kreditedet elfogadják FOSZK-ról. Vagyis ott lesz meg a leghamarabb a diploma.

Hogy melyik szak, teljesen mindegy, mindegyikkel be tudod tölteni ugyanazt a posztot.

Gazdaságinformatikával némileg nyitottabbak a lehetőségek, de ugye annyival kevesebb/gyengébb informatikai tudásod lesz, vagyis valamit valamiért.

2020. febr. 11. 14:15
 3/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Tehát, magyarul, ha mellé tanulok, akkor a gazdinfo-val ugyan annyi lehetőségem lesz, mint mérnökinfoval?

Viszont, ha nagyon szeretnék, mehetek mesterképzésre utána, üzemmérnök-info-ról (bprof) viszont nem, csak különbözeti vizsgával...

?

Akkor a mérnökinformatikus csak jobban hangzik mint a gazdaságinformatikus?

Igen, a kredit beszámításra én is gondoltam.

2020. febr. 11. 17:34
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

"Akkor a mérnökinformatikus csak jobban hangzik mint a gazdaságinformatikus?"

Ebből ez jött le?😅

Nem. Mást tanulnak némileg mindegyik infós szakon, de van közöttük átfedés. Viszont mivel mindegyik szak IT-n belül van, nem fognak különbséget tenni a munkáltatók. Lehetsz gazdinfós papírral programozó is meg mondjuk hálózatis is, eltekintve attól, hogy nem nagyon, vagy csak kisebb mennyiségben tanulod ezeket mint mondjuk proginfón vagy mérnökinfón. De például az utóbbi kettővel lehetsz mondjuk project manager is ugyanúgy, attól még mert egy gazdinfósnak jobban kézreállna ez a poszt. Mindenhol csak azt nézik, hogy legyen egy BSc-d egy informatikai szakról, és érts a területhez, ennyi.

Nem csak abban helyezkedhetsz el amit az egyetemen tanulsz. Más posztot is betölthetsz, feltéve ha értesz hozzá. Az viszont, hogy nem volt olyan tantárgyad, az már nem érdekel senkit, hisz van alapképzésed.

"Viszont, ha nagyon szeretnék, mehetek mesterképzésre utána, üzemmérnök-info-ról (bprof) viszont nem, csak különbözeti vizsgával..."

Igen. A 3 BSc szakról mehetsz úgy tudom bármely mesterképzésre teljes kreditelismeréssel. BProf után viszont nem közvetlen, csak ha pótolsz ezt-azt.

De nem érdekes ráfeszülni a szakok neveire. (A munkáltatók sem teszik)

Arra menj amelyik jobban tetszik és amelyik a legrövidebbre jön ki FOSZK után.

Bár szerintem gazdinfóra számolnák be a legkevesebb kreditet.

2020. febr. 11. 19:46
 5/7 A kérdező kommentje:

Nem, nem, nem ez jött le.

Csak számomra hangzik jobban egy mérnökinformatikus a gazdinfo-nál. 😁😁

Foksz... Na most, ha ott egy tárgy 2-es lett, és elfogadják, akkor 2-es eredménnyel? Vagy hogy megy ez?

Mert állami támogatott képzésre szeretnék menni...

És ugye ott hozni kell egy átlagot is, hogy ne vagjonak ki allamirol, ha jól tudom...

És oda 2-es eredmények nem túl jók... 🙄

Vagy hogy van ez?

Nem csak elégséges van, de van azért 1-2 elégséges is, sajna... És ha épp azt fogadná el....?

Köszi, hogy segítesz. 😉

2020. febr. 11. 21:26
 6/7 anonim ***** válasza:

Gondolom ugyanúgy érettségivel jelentkezel, csak elfogadtatod a már meglévő tárgyaid. (Ergo kelleni fog majd egy emelt érettségi és diplomázásig egy középfokú nyelvvizsga is feltételezem)

A többit nem tudom, nem Magyarországon tanulok, szóval részleteken már nem tudok 😬

Szimplán csak a szakokat és az oktatási tendszert követem figyelemmel (amik amúgy elkeserítőek:D)

2020. febr. 11. 23:03
 7/7 A kérdező kommentje:

Mi a véleményed az oktatási rendszerről?

Kíváncsi vagyok, máshol hogyan megy ez...? 😊

Igen, emelt érettségi kell... Plusz a végén nyelvvizsga.

2020. febr. 13. 05:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!