Hogyhogy ilyen alacsonyak lettek az NKE ÁNTK szakokon a ponthatárok?
Na, az államtudományi szak az annyit is ér. Ott pártkatonákat képeznek csak, nehogy arra menj..
Azért van a csökkenés,mert kevesebben és alacsonyabb pontszámmal rendelkeznek. Illetve sokaknak nem szimpatikus, hogy az egyetem nagyon kötődik a Kormányhoz..
Amikor megalakult az egyetem, nagy volt az érdeklődés az átalakult közigszerv képzésre (elődje az igazgatásszervező volt), majd később az új államtudományira, viszont ez az érdeklődés évről évre csökkent.
Most meg rekord kevesen jelentkeztek a képzésekre, amit én nem a vírus miatt kialakult helyzetnek tudok be, hanem mert időközben rájött a jónép, hogy ezek a képzések egyáltalán nem versenyképesek.
Hiába kommunikálják, hogy minőségi képzés, biztos jövő, dolgozhatsz a versenyszférában is akár, vagy miniszter, államtitkár lehetsz, stb.
A biztos jövő az lesz, hogy egy kormányhivatalnál elhelyezkedsz nettó 120-130k-ért, és kormányablakban vagy egyéb más osztályon befásultan fogsz ügyfelezni, olyan ügyfelekkel, akikkel rémálmaidban sem szívesen találkoznál, és nagyon hamar koravénné fogsz válni, zéró kitörési eséllyel.
Talán ezért is lett a közigszerv ANA-n 305 a ponthatár, mert egyre kevesebben képzelnek el maguknak ilyen közSzolga jövőképet.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!