Milyen egyetemi lehetőségei vannak egy buta, de gazdag embernek? (vagy fősuli)
Lehet magyar és külföldi is, a pénz nem akadály. Akár Svájcban is lehet, ott nagyon jó iskolák vannak. Nem vagyok okos, de hajlandó vagyok tanulni, főleg jó környezetben, és mint említettem, a pénz nem akadály.
Javasoljatok valamit légyszi, köszi! :)
Talán tanulj meg értelmezni és ne kötekedj. Még, ha a kérdés rosszul van megfogalmazva, jólnevelt ember nem kötekszik. Mondjuk ez kultúráltság kérdése.
Butának ÉRZEM magam. Érted, érzem. Szubjektív fogalom.
Megköszönném, ha akkor írnál ide, ha tudsz a kérdésre válaszolni, különben nem nekem vannak értelmezési gondjaim.
Köszöntem.
Én a helyedben tuti megcsinálnék valamiből egy emeltet (pl angol) , plusz egy nyelvvizsga (azt hiszem feltétel a felvételihez, vagy csak beakarják vezetni..)
És csinálnék egy gazdasági szakot, szerintem önköltségesre nem kell sok pont.
Ha pl vállalkozást akarsz ahhoz nem rossz :)
Butának érzed magadat. Szubjektív állapot. Tök jó, hogy ezt felismerted.
Van bármi objektív dolog, ami alátámasztja ezt? Akár olyanok, akiknek adsz a véleményére, szokták azt mondani, hogy buta vagy? Vagy sok rossz IQ-tesztet írtál a múltban?
Nekem az az érzésem, hogy beskatulyázod magad, és önmagad elől veszed el ezzel a lehetőséget.
22#
Köszi! Angol felsőfokú tervben van, de számolás terén buta vagyok, ezért is írtam ki így a kérdést. Sajnos nem pontosítottam, de szöveget is elég nehezen tanulok (az azért megy, különben az angol sem ment volna a suliban), de a számolás az egyáltalán nem. Tudom, a nyelvvizsga feltétel, és szeretnék is, de külföldi megoldások is érdekelnek. Nyilván először leteszem majd a nyelvvizsgát, de olyan egyetemet keresek, ahol figyelnek a diákokra, esetleg a speciálisokra is. Persze a figyelem nincs ingyen, ezért pénzesre gondoltam. Köszi az ajánlást, azért, ment a zöld. :)
23# Nincs sikerélményem, ezért érzem ezt. SZámolni nem tudok, szöveget nehezen tanulok. A nyelvek talán, amik mennek, de nyelvszakra meg nem mennék az egyetemre, annyira nem érdekel. (nyelviskolába viszont szívesen) Mondani max. GYK-n mondják, de itt egy professzorra is rámondják. :D
Jelenleg a környezetem a családom, ők pedig elfogultak.
IQ tesztet csak kicsiként írtam, ott még azt mondták átlag feletti. (mivel kicsi voltam, nem nekem monták, hanem anyámnak, nem tudom, hogy ő mennyire túloz) A matektanárom szhherint a logikus gondolkodás nehezen megy. Van valami más, objektív dolog? Ha igen, csak írd le, és leírom arról is a helyzetet. :) Nekem hirtelen nem jut több minden az eszembe.
Szeretnék olyan egyetemet találni, ahol speciális igényűekkel is foglalkoznak, nem hagynak elkallódni, ha valami nehéz, kisegítenek. (nem tudom, hogy van-e ilyen) Ahol jól megtanulhatom és nem csak bemagolom a tananyagot. Hagynak elég időt, a tanárok kedvesek és figyelmesek. Nem tudom, hogy van-e ilyen, vagy csak egy álomvilág, amit írok. Természetesen önköltésegre gondolok, a pénz nem akadály. Akár a legdrágább is lehet. A pénz abszolút nem szempont. (figyelmet, elhivatottságot, segítőkézséget nem adnak ingyen, meg kell fizetni. Tudom, hogy ezzel sokan nem értenek egyet, de én így gondolom és aki segít, attól nem is sajnálom a pénzt. Ez csak egy eszköz, semmi több, nincs nagy jelentősége. Csak papír, a tudás többet ér.)
"Van valami más, objektív dolog?"
Igen, van. Nézd meg ezt:
Ezért mondom, hogy ne skatulyázd be magad! Ha pedig gyerekként átlag feletti volt az IQ-d, aligha valószínű, hogy most átlag alatti volna.
Hallottam én 11 fajtáról is, de nem ismertem fel magamon egyiket sem. Lehet egy pszichológus (kívülálló) segítségére lenne szükségem.
Amúgy az IQ nem sokat jelent ám a az életben. Teszteken tök jó, ha jó eredményeket érnék el, egy Mensára is elmennék, érdekel az eredmény. Menő dolog, ha valaki tag, felvágni lehet vele, az életben viszont sokat nem számít. :)
Egy pillanat, elolvasom a cikket, utána megírom ide, hogy melyikre látok esélyt, hogy nekem van. Köszönöm az útmutatást, aranyos vagy! :)
Szerintem nincs ilyen egyetem. Az egyetemen már sokkal több a tananyag, mint gimiben pl egy félév alatt. Nagy mennyiségű tananyagot kell bevágni, rövid idő alatt. Kisebb, kevésbé nemes egyetemeken találhatsz segítőkész oktatókat, de őszintén szólva az is annyiban merül ki, hogy küld neked plusz anyagot vagy néha-néha mehetsz egy konzultációs órára, de nem fog minden héten foglalkozni veled egyik oktató sem. Egyetemen már elvárják, hogy tudj tanulni önállóan.
Esetleg skandináv egyetemek lehetnek jobbak neked, mert ott gyakorlatiasabb az oktatás elvileg, nem annyira elméletalapú, de ott is ugyanúgy megvan az elmélet, amit meg kell tanulnod ÉS utána használni tudni kell. De ha egy nyelvvizsgához is nyelviskola kell, akkor nem biztos, hogy az idegennyelven való tanulás is menni fog, a kettő nem függ össze.
Na elolvastam. Egy skálán kéne magam elhelyezni mindnél, de most az 1-10-et nem csinálnám, nem tudok objektív lenni magammal szemben.
Szóval legyen X, mint nem hiszem, és legyen TALÁN, mint talán. :D Mint említettem, magammal nem lehetek objektív.
1:logikai intelligencia: Ez az, amit a legjobban szeretnék, hogy legyen. A matektanárom szerint nem voltam ebben jó, régen a pszichológus szerint van érzékem a szöveges feladatokhoz. Középsuliban rettegtem a matektanártól, mert egyszer meg akart verni, mindig leblokkoltam tőle. Ezzel természetesen nem azt állítom, hogy nincs igaza, vagy nem emelni szeretném a képességeimet, csak azt mondom, hogy ez is egy faktor, ami közrejátszhat. Ha lesz időm, előlről a törtektől kezdem a matekot (mert lemaradtam) és meglátjuk. Szerintem az X és a TALÁN között van, de az X-hez közelíthet. (amúgy a mteknak is van, vagy 100 része, volt ami ment, volt ami nem) Érdekel a logika és a tudomány amúgy.
2: Egzisztenciális. Ez is inkább X, nem hiszem, hogy ilyen elvont arc lennék. :)
3.:Természeti. Szeretem az állatokat és a természetet, nagyon is, viszont nem ezeken a területeken fogok dolgozni. Inkább X.
4.: Testmozgás: Határozott X, sajnos.
5:Térbeli: A térlátásomat nem tudom megítélni, de nem hiszem, hogy jó. Majd tesztelem egyszer. Álmodozni imádok, de a többit nem vettem magamon észre. X és TALÁN között lehet, de inkább X.
Folytatom mindjárt.
6: Zenei: Régen zongoráztam, de csak heti 1x, és nem szerettem a tanárt és abbahagytam. Ez pár hónap volt, persze ez idő alatt nem ragadt meg semmi, úgyhogy fogalmam sincs. Hol tudom ezt tesztelni? És hogyan? Mert erre tényleg tippem sincs, de a kottaolvasás elég nehéz volt, nem tanultam meg, igaz nem is gyakoroltam és tanultam rá nagyon. Nem tudom értékelni magam ennél.
7.:Intraperszonális: Ennek adok egy erősebb TALÁNT. Vállalkozó szeretnék lenni, ez a leírás illik is rám. (ott ezt a szakmát nem említi, de beleillik szerintem)
8: Ennek is adok egy erős TALÁNT. Mindig ötös voltam angolból, még akkor is, ha nem tanultam. A nyelveket is szeretem, de egyetemen nem akarok tanulni, csak nyelvsuliban. :) Ebből biztos van bennem valamennyi.
9: Interperszonális: X és TALÁN között, de inkább X, kissé önző vagyok, inkább vállalkozói mentalitású vagyok. Viszont kissé túlérzékeny. :/
Ezekre az eredményekre jutottam, majd írj, hogy mit látsz ki e bből, kíváncsi vagyok a véleményedre/mások kultúrált véleményére. :)
27# A nyelvsuli azért kell, mert egyedül nincs motivációm, és elhanyagolom a dolgokat. A nyelvektől nem félek, azok mennek. :)
Rendben a skandinávoknak utánanézek, amúgy is imádom azokat az országokat. Én svájci egyetemeket néztem. Ott olyan drága az oktatás, hogy nem tudom elképzelni, hogy ne legyen minőségi. Inkább külföldben gondolkodom, mint belföldben. Esetleg Anglia még, ami tetszik ilyen téren. :) Köszi a tippet!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!