Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Mit gondoltok a biológia...

Mit gondoltok a biológia alapszakról ebben a tekintetben?

Figyelt kérdés

Szerintetek nem szánalmas, hogy egy TTK-s szakra nemhogy emelt biológia nem kell, de mégcsak érettségizni sem muszáj belőle? A ponthatárokról ne is beszéljünk.

Én úgy gondolom, hogy ennek a szaknak fontos szerepet kellene betöltenie a gyógyszeripar, kutatás-fejlesztés területén. Viszont ilyen ponthatárokkal és követelményekkel nem jelent nagy kihívást. Akik a legjobbak bioszból, azok általában orvosira mennek, akik meg kémiából, azok vegyésznek, gyógyszerésznek,vegyészmérnöknek. Pedig szerintem pont hogy egy biológusnak kellene a legjobban értenie ezekhez a tárgyakhoz. Nem akartam megbántani egy biológus hallgatót sem, csupán elmélkedés az egész.

2020. júl. 11. 23:42
1 2
 11/13 Fizikakedvelő ***** válasza:

#10: Nem mindenki osztja szakbarbár szemléletedet, orvostanhallgatóként sem.

https://www.gyakorikerdesek.hu/politika__magyar-politika__10..

2020. júl. 12. 15:38
 12/13 Fizikakedvelő ***** válasza:
#10: Persze te szakbarbárokat akarsz képezni akik mindenhez buták, csak az embertanhoz nem.
2020. júl. 12. 15:41
 13/13 Fizikakedvelő ***** válasza:

Pl:

[link]

2017 emelt biosz

3-4 embertan/genetika

3-4 növénytan/ökológia

1 választható embertan

1 választható növénytan/ökológia

Az eloszlásoknál nem tapasztalok durva aránytalanságot. Esetleg aki gyűlöl mindent a biológia szerteágazó tudományában a humánbiológiai szegmens leszámítva, annak problémás lehet.

Külföldön is tisztában kell lenni egyéb területekkel is. Persze sokban különbözik a hazai oktatási rendszertől egy finn/angol, például az általam említett differenciált módszertan, a diák érdeklődésének megfelelő bizonyos fokú szelektálás.

2020. júl. 12. 15:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!