Mit gondoltok a biológia alapszakról ebben a tekintetben?
Szerintetek nem szánalmas, hogy egy TTK-s szakra nemhogy emelt biológia nem kell, de mégcsak érettségizni sem muszáj belőle? A ponthatárokról ne is beszéljünk.
Én úgy gondolom, hogy ennek a szaknak fontos szerepet kellene betöltenie a gyógyszeripar, kutatás-fejlesztés területén. Viszont ilyen ponthatárokkal és követelményekkel nem jelent nagy kihívást. Akik a legjobbak bioszból, azok általában orvosira mennek, akik meg kémiából, azok vegyésznek, gyógyszerésznek,vegyészmérnöknek. Pedig szerintem pont hogy egy biológusnak kellene a legjobban értenie ezekhez a tárgyakhoz. Nem akartam megbántani egy biológus hallgatót sem, csupán elmélkedés az egész.
#10: Nem mindenki osztja szakbarbár szemléletedet, orvostanhallgatóként sem.
https://www.gyakorikerdesek.hu/politika__magyar-politika__10..
Pl:
2017 emelt biosz
3-4 embertan/genetika
3-4 növénytan/ökológia
1 választható embertan
1 választható növénytan/ökológia
Az eloszlásoknál nem tapasztalok durva aránytalanságot. Esetleg aki gyűlöl mindent a biológia szerteágazó tudományában a humánbiológiai szegmens leszámítva, annak problémás lehet.
Külföldön is tisztában kell lenni egyéb területekkel is. Persze sokban különbözik a hazai oktatási rendszertől egy finn/angol, például az általam említett differenciált módszertan, a diák érdeklődésének megfelelő bizonyos fokú szelektálás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!