Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Ha vízüggyel szeretnék foglalk...

Ha vízüggyel szeretnék foglalkozni, akkor jó lehet a földtudományi szak?

Figyelt kérdés

Árvízvédelem, klímaváltozás és vizek kapcsolata, klímaváltozáshoz való alkalmazkodás érdekelne leginkább.

Földtudományi szak ehhez jó, főleg mesterrel? Szegeden jelölném meg.

2020. júl. 10. 13:56
 1/9 anonim ***** válasza:

Kicsi a szükség erre.

Inkább vizes mérnökök (bajai építőmérnök) kellenek vagy építőmérnökök.

2020. júl. 10. 16:34
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Ahogy az előző válaszoló írta, az árvízvédelem gyakorlati műszaki kérdéseivel elsősorban a Baján végzett építőmérnökök foglalkoznak. Viszont ha a klímaváltozás és az árvizek közötti kapcsolat kutatásával szeretnél foglalkozni, akkor a földtudományi alap- és mesterszak Szegeden valóban kiváló választás, különösen, ha meteorológiára specializálódsz. Egy további lehetőség, hogy megcsinálod a környezetmérnöki alapszakot valahol (pl. Szegeden), s utána Miskolcon a hidrogeológus mérnök mesterszakot. Minden azon múlik, hogy inkább kutatni, összefüggéseket feltárni szeretnél-e, vagy a hétköznapi gyakorlati feladatok megoldása érdekel jobban.
2020. júl. 10. 17:59
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

NKE-VTK Víztudományi Kar

Környezetmérnök vagy vízügyi üzemeltetési mérnöki BSc

utána

Nemzetközi vízpolitika és vízdiplomácia MA angol nyelven indul

2020. júl. 10. 18:22
 4/9 Vodafonelive ***** válasza:
100%
A vízügy ahogy hallottam eléggé belterjes, bárhova mész az országban csak a bajai végzettséget fogadják el vagy valamelyik technikusit, vigyázz hova mennél és gondold át!
2020. júl. 10. 19:30
 5/9 anonim ***** válasza:
Előzőnek igaza van, és annak is, aki az NKEt írta, hogy az jó választás. A SZTEhez ne fűzz sok reményt, mert ott pofára megy minden.
2020. júl. 18. 23:54
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Szeged nem lesz jó ötlet. :)
2020. aug. 2. 17:45
 7/9 anonim ***** válasza:

Én geográfus MSc-n végeztem Szegeden. Engem és csoporttársaimat is simán lekoptatja a vízügy, hogy nekik mérnöki végzettségű jobb lenne. Majd végül vissza sem szóltak.

Viszont az SZTE ezen része jó, ameddig nem mennél PHD-ra. Na ott már tényleg csak a csókosok rúgnak labdába. Elég megnézni a legtöbb karon TTIK-n a PHD-s állományt. Kb. elég a legtöbbre ránézni. Pedig szívesen maradna ott az ember.

Na de az igazat megvallva a legtöbb szak nem hiszem, hogy sokáig húzza hiszen egyre kevesebb a jelentkező.

2020. aug. 5. 23:28
 8/9 anonim ***** válasza:
0%
Elmentél végül a phaszkalapok közé Szegedre vagy inkább okosan döntöttél? :)
2020. okt. 23. 11:23
 9/9 geo-logic ***** válasza:

Inkább okosan dönts...

Miskolci Egyetem, Műszaki Földtudományi Kar.

Ott a legjobb út lehet:

1. Műszaki Földtudományi BSc - Víz- és nyersanyag specializáció + Hidrogeológus mérnök

2. Környezetmérnök BSc - természeti erőforrás és környezetbiztonság mérnök + Hidrogeológus mérnök/Környezetmérnök.

Ráadásul MSc-ket angolul is lehet tanulni (angol nyelvű diploma, felsőfokú szakmai nyelvvizsg.)

;)

2021. jan. 23. 15:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!