Ha vízüggyel szeretnék foglalkozni, akkor jó lehet a földtudományi szak?
Árvízvédelem, klímaváltozás és vizek kapcsolata, klímaváltozáshoz való alkalmazkodás érdekelne leginkább.
Földtudományi szak ehhez jó, főleg mesterrel? Szegeden jelölném meg.
Kicsi a szükség erre.
Inkább vizes mérnökök (bajai építőmérnök) kellenek vagy építőmérnökök.
NKE-VTK Víztudományi Kar
Környezetmérnök vagy vízügyi üzemeltetési mérnöki BSc
utána
Nemzetközi vízpolitika és vízdiplomácia MA angol nyelven indul
Én geográfus MSc-n végeztem Szegeden. Engem és csoporttársaimat is simán lekoptatja a vízügy, hogy nekik mérnöki végzettségű jobb lenne. Majd végül vissza sem szóltak.
Viszont az SZTE ezen része jó, ameddig nem mennél PHD-ra. Na ott már tényleg csak a csókosok rúgnak labdába. Elég megnézni a legtöbb karon TTIK-n a PHD-s állományt. Kb. elég a legtöbbre ránézni. Pedig szívesen maradna ott az ember.
Na de az igazat megvallva a legtöbb szak nem hiszem, hogy sokáig húzza hiszen egyre kevesebb a jelentkező.
Inkább okosan dönts...
Miskolci Egyetem, Műszaki Földtudományi Kar.
Ott a legjobb út lehet:
1. Műszaki Földtudományi BSc - Víz- és nyersanyag specializáció + Hidrogeológus mérnök
2. Környezetmérnök BSc - természeti erőforrás és környezetbiztonság mérnök + Hidrogeológus mérnök/Környezetmérnök.
Ráadásul MSc-ket angolul is lehet tanulni (angol nyelvű diploma, felsőfokú szakmai nyelvvizsg.)
;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!