Váltás pszichológiáról biológia szakra?
Kérdező, 1-es vagyok, pszichológiánál sem árt szakosodni, de multiknál, pl HR-re szakosodva elég jó munkakörökben el lehet helyezkedni.
Emellett be lehet társulni mas pszichológusokhoz és akkor fogadhatsz pácienseket is.
Visszatérve a biológiához, körülöttem 3-an is vannak, akik ezen a szakon végeztek, a saját tapasztalatomat írtam le (végül ők is pályaelhagyók lettek, annyira nem volt munka), akik lepontozták, lehet jobbnak látják a biológusok helyzetét.
Szerintem csak alapszakkal nem könnyebb sem a pszicho, sem a biosz. A bioszt több munkakörre rá lehet húzni, pszichoval van kb a hr meg a továbbtanulás.
Én is a már említett kognitív msc-n vagyok pszichológia alapszakosként, de kakukktojás vagyok, mert az IT-ben dolgozom. A mesterszak hasznosabb dologra tanított, mint az alap, de a szakmámhoz szükséges tudást főleg magamtól tanultam meg. Vannak bioszosok is velem, ők is hasonlóan szívnak a szakmájukon belüli álláskereséssel, mint én a pszichoval.
A kognitív msc alapvetően kutatóképzés, nekem is csak azért érdekes, mert így közelebb kerülhetek az AI-hoz. Ha viszont nincs reálosabb vonalú érdeklődésed és ennek megfelelő tudásod ehhez a szakhoz, idehaza ez sem fog sokat jelenteni megélhetés szempontjából. Persze, el tudsz helyezkedni, főleg kutatóként...
Szóval ezt gondold át.
A pszichohoz annyit, hogy alapszakkal nem vagy pszichológus, ezért semmit nem csinálhatsz, amit egy pszichológus. A hr azért járható út, mert a legtöbb helyen nem kell hozzá végzettség és mert a multik teremtette piac igényt formál erre a munkakörre.
A bioszosok közt hasonló kakukktojás az analyst pozi alapszakkal... Ezekkel azért meg lehet élni, bár nem sok közük van a tényleges szakmához
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!