Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » El lehet végezni ugyanazt az...

El lehet végezni ugyanazt az egyetemi szakot két különböző egyetemen?

Figyelt kérdés
Az első egyetemen már végzettséget szereztem, megvan a diplomám, viszont a képzések egyetemenként eltérőek. Főleg specializáció miatt érdekelne egy másik szakon ugyanez a képzés, de szinte az egész mintatanterv más jellegű. Ezért érdekelne, hogy jelentkezhetek e egy másik egyetemre.

2020. jún. 18. 09:37
 1/10 anonim ***** válasza:
82%
menj msc-re... pont ez a lényege, amit te szeretnél
2020. jún. 18. 09:42
 2/10 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy mi az msc lényege, de engem az érdekel, hogy van e lehetőség ugyanabbol, ugyanazon a fokozaton, egy másik egyetemen tanulni, végzettséget szerezni:)
2020. jún. 18. 10:08
 3/10 anonim ***** válasza:
92%

Ugyanazon a szakon diplomázni kétszer, két egyetemen?

Már bocs, de ennyire butus nem lehet valaki.

Ugyan mi értelme? Szerintem még a HR-es is a fejét fogná, hogy a Kun Pisti kétszer végzett mondjuk gazdmenen, mert pár tárgy különbség volt a másik egyetemen..

Ne nevettesd ki magad. Arról már hallottál, hogy az ember képes maga is tanulni, egyetem nélkül?

Most hogyha én informatikából diplomáztam, nem fogok azért elmenni egy másik egyetemre, mert az én szakomon nem volt egy mesterséges inteligenciával kapcsolatos tárgyam sem..

Remélem érted mire gondolok. Ha már van BA/BSc-d egy adott területről, onnantól kezdve arra fejleszted magad amerre csak akarod, hisz az alap megvan.

Annak lenne esetleg értelme, hogy mondjuk valaki Angliában csinál egy mesterképzést kiberbiztonságból meg egyet data science-ből is, mert két különböző terület és csak 1-1 évesek, de amit te tervezel, az teljesen marhaság.

2020. jún. 18. 12:09
 4/10 A kérdező kommentje:
Igen, a gyakorlati haszna átgondolandó, de én most arra lennék kíváncsi, hogy EGYÁLTALÁN LEHETSÉGES E ILYET, tiltják e jogszabályok... Ezt esetleg tudja valaki? :) Vagy hogy hol találhatok ezzel kapcsolatban hivatalos információkat...
2020. jún. 18. 12:59
 5/10 Vodafonelive ***** válasza:
100%

Nos, én ismertem olyat akinek BSc gépészmérnökije volt energetika szakiránnyal meg gépészmérnök MSc műszaki fejlesztő szakiránnyal. Mindkettőt SZIEn csinálta. Az illető épületgépész tervező akart lenni, amihez a kamarai jogosultság is kellett, ezért beszélt a pécsiekkel és konkrétan a BSc-n levelezőn VENDÉG HALLGATÓ ként elvégezte a CSAK SZAKIRÁNYOS/SPECIALIZÁCIÓS tantárgyakat. Ehhez rengeteg kört kellett futnia, de miután mindet letudta, kamarának benyújtotta az indexet, levizsgázott és tervező ként él. Te is hasonlót szeretnél?

Nem kapott érte papírt, mert szakdolgozatot sem írt és fevételi eljárásban sem vett részt, az egyetemmel kellett sokat beszélni miként megy a vendég hallgatói státusz.

2020. jún. 18. 14:30
 6/10 A kérdező kommentje:
Igeen, lényegében, bár amit kinéztem mostani képzést úgy látom, hogy egészen más szemszögből közelíti meg az adott szakot/tudományágat.. nagyon kevés átfedést érzek az elvégzett szakommal, legfeljebb csak a projektes szemináriumok tekintetében... így akár az egész szak érdekelne valójában. Igazából már dolgozom is, szóval nem arról van szó, hogy most halálomig szeretnék ugyanarra a szakra járni :D önképző is vagyok, de azért érdekelne, mert ha lehet ilyet, csak utána tudok gondolkozni azon, hogy akarom-e tényleg. Csak sajnos az oktatási hivatal nem nagyon tudott segíteni a kérdésben, gondoltam hátha itt valakinek már volt hasonló "őrült" ötlete :)
2020. jún. 18. 15:25
 7/10 Vodafonelive ***** válasza:
Lehet felvételizni, újra csinálhatod, de a munkàltató ezt jó szemmel fogja nézni?
2020. jún. 19. 06:06
 8/10 A kérdező kommentje:
Szerintem nem lenne gond, elég rugalmasak, és úgyis csak a levelező jöhet szóba :)
2020. jún. 19. 06:33
 9/10 anonim ***** válasza:
Én azt gondolnám hogy ebben az esetben bejutsz arra a szakra amit szeretnél (újra) csinálni, de a tárgyak hatalmas %-át el tudod ismertetni és a 40-ből talán csak 5 lenne az ami annyira eltérő azon az egyetemen, hogy azokat le is kell raknod. Egyébként nem gondolom hogy ebben bárki megakadályozza, ha már fizetsz érte az egyetem csak örül neki.
2020. jún. 20. 17:33
 10/10 anonim ***** válasza:
Szia! Semmi akadálya annak, amit írtál, csak akkor nem jelentkezhetsz egy bizonyos szakra, ha még ugyanazon a szakon tanulmányi jogviszonyod van, esetedben ugyebár már nincsen. :)
2020. jún. 22. 04:29

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!