El lehet végezni ugyanazt az egyetemi szakot két különböző egyetemen?
Ugyanazon a szakon diplomázni kétszer, két egyetemen?
Már bocs, de ennyire butus nem lehet valaki.
Ugyan mi értelme? Szerintem még a HR-es is a fejét fogná, hogy a Kun Pisti kétszer végzett mondjuk gazdmenen, mert pár tárgy különbség volt a másik egyetemen..
Ne nevettesd ki magad. Arról már hallottál, hogy az ember képes maga is tanulni, egyetem nélkül?
Most hogyha én informatikából diplomáztam, nem fogok azért elmenni egy másik egyetemre, mert az én szakomon nem volt egy mesterséges inteligenciával kapcsolatos tárgyam sem..
Remélem érted mire gondolok. Ha már van BA/BSc-d egy adott területről, onnantól kezdve arra fejleszted magad amerre csak akarod, hisz az alap megvan.
Annak lenne esetleg értelme, hogy mondjuk valaki Angliában csinál egy mesterképzést kiberbiztonságból meg egyet data science-ből is, mert két különböző terület és csak 1-1 évesek, de amit te tervezel, az teljesen marhaság.
Nos, én ismertem olyat akinek BSc gépészmérnökije volt energetika szakiránnyal meg gépészmérnök MSc műszaki fejlesztő szakiránnyal. Mindkettőt SZIEn csinálta. Az illető épületgépész tervező akart lenni, amihez a kamarai jogosultság is kellett, ezért beszélt a pécsiekkel és konkrétan a BSc-n levelezőn VENDÉG HALLGATÓ ként elvégezte a CSAK SZAKIRÁNYOS/SPECIALIZÁCIÓS tantárgyakat. Ehhez rengeteg kört kellett futnia, de miután mindet letudta, kamarának benyújtotta az indexet, levizsgázott és tervező ként él. Te is hasonlót szeretnél?
Nem kapott érte papírt, mert szakdolgozatot sem írt és fevételi eljárásban sem vett részt, az egyetemmel kellett sokat beszélni miként megy a vendég hallgatói státusz.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!