Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Ha már előre tanulom a jövő...

Ha már előre tanulom a jövő évi anyagot akkor szerintetek lehetek kitűnő tanuló?

Figyelt kérdés
Arra gondoltam, hogy nyáron megtanulom a jövő évi anyagokat(interneten megvannak a konyvek) és akkor hátha jobban fog menni mert amúgy kitűnő lettem most is de ugye jönnek majd nekem az új tantárgyak és szeretném hogy ne kelljen sokat tanulnom évkôzben, mert akkor nem lesz sok időm. Szerintetek ez jó ötlet?
2020. jún. 15. 18:52
 1/4 anonim ***** válasza:
95%

Nem, nem jó ötlet.

1. Nyáron pihenni KELL, iskolaidőben kell tanulni

2. A kitűnőség semmit nem ér. Az a fontos, hogy azok a tantárgyak legyenek minél jobbak, amik számítanak pontszámításnál (utolsó két évvégi)

3. Nem magolni kell, hanem érteni az anyagot. Új tantárgynál tanár nélkül még árthatsz is magadnak, hogy h*lyeséget tanulsz meg

4. A felét elfelejted mire visszakérdezi a tanár

5. Mivel a felét megjegyzed, unatkozni fogsz órán, ezért nem fogsz figyelni, és ezért rosszabbul fogsz teljesíteni, mintha frissen tanulnád

6. Nem mindent, és nem is úgy fog megtanítani/számonkérni a tanár

Mégegyszer hangsúlyozom, pihenj, és próbáld meg leépíteni ezt a teljesítménykényszert.

2020. jún. 15. 19:35
 2/4 A kérdező kommentje:
Értem. Köszi a választ!
2020. jún. 15. 19:52
 3/4 anonim ***** válasza:
81%

Kényszeres vagy nagyon. Foglalkoztál már ezzel a teljesítménykényszereddel?

Esetleg egy pszichológus segíthetne, hogy életed is legyen.

2020. jún. 15. 22:55
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Mire elkezdődik az iskola, a felét úgyis elfelejted.

Meg az sem biztos, hogy a tanár könyvből fog tanítani. Nekem van olyan tanárom, akivel egyszer, ha elővettük a könyvet évközben, mert ő a saját jegyzeteiből tanított és arról kaptunk nyomtatott példányt.

És elég sok eltérés volt a könyv és a tanár jegyzetei között.

Úgyhogy lehet feleslegesen is tanulnál, mert nem azt fogja kérdezni, amit megtanultál, és elment egy nyarad a semmire.

Szóval inkább pihenj, jár el a barátokkal. Majd tanulsz iskolaidőben. :)

2020. jún. 19. 17:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!