Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Pszichológiát szeretnék...

Pszichológiát szeretnék tanulni az egyetemen, mennyibe kerül összesen?

Figyelt kérdés
Árakat nem találtam sehol, hogy összesen mennyibe kerül, de engem igazán csak a pszichológia érdekel.
2020. jún. 9. 23:01
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Államilag támogatott féléveid már nincsenek? Az első képzés ingyenes, ha eléred a ponthatárt. Ha meg nem éred el, akkor a felvi.hu-n megtalálod a költségtérítéses minimum ponthatárokat és a költségtérítés mértékét. Kb. 300 ezer/ félév és 5 év az alap, amit el kell végezned, erre jönnek saját zsebből a kiegészítő képzések, saját élmény és ha tovább mész klinikaira akkor még 4 év egyetem.

A Kapszli képzéskatalógusában meg tudod nézni, hány éved fog rámenni, mire akármit tudsz vele kezdeni.

2020. jún. 9. 23:03
 2/4 A kérdező kommentje:

Sajnos, még nem tartok az egyetemnél. Néhány nap és megkapom a szakmámról a papírt, következő két évben érettségi előkészítő, és utána egyetem. Addig is viszont, mivel imádom a pszichológiát, ezért majdnem biztos, hogy azt szeretnék tanulni, kell tudnunk, hogy mennyit kell félretennünk.

Úgy tudom, a pszichológia fizetős... nem olvastam sehol olyat, hogy bárhol bármi ingyenes lenne.

2020. jún. 10. 01:07
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Egyetemre járni kétféle képpen lehet: van az önköltséges képzés, amit saját zsebből pénzelsz, meg van az államilag finanszírozott képzés, amikor ingyen jársz az egyetemre. A képzések 99%-ában indul mindkettő, a pszichológia is ilyen. Ha jók a tanulmányi eredményeid és jó érettségit írsz, akkor eléred a ponthatárt, és bekerülhetsz államira, azaz ingyen járhatsz egyetemre (ha jól tanulsz, max 12 féléven át). Ha ez nem jön össze, akkor tokolhatsz 300 ezer forintot félévente, hogy pszichológusi diplomát kapj. Egy pszichológus alapképzés 6 féléves, azaz ha csak önköltségesre vesznek fel, akkor 1.8 millió forint.
2020. jún. 10. 01:55
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
Van 12 államilag támogatott féléved, ezt felhasználhatod az alap-és mesterképzésre, viszont a különböző szakképzések már fizetősek.
2020. jún. 10. 14:45

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!