Egy lassú de jó képességű embernek milyen továbbtanulási irányt ajánlanátok?
Ezt nehéz így megmondani. Viszont olvasós szakra ne menj! Kibuknál rögtön. Legalábbis azon mondatod alapján, hogy nagyon lassan olvasol könyvet. Tehát magyar-töri szak kilőve.
Esetleg valami matematikát igénylő szak. Mondjuk mérnöki. Sajnos reál tárgyakból nem vagyok túl jó, ezért ezeken a képzési területeken nincs nagy tapasztalatom.
De igazából amit tudok neked tanácsolni az az, hogy írd le milyen konkrét munkák érdekelnek.
És azt ne nézd, hogy egy-egy rész nem megy jól egy tárgyból. Az sok esetben fejleszthető. Nézd inkább azt, hogy mi az amit szívesen csinálnál. Akár kutakodj az interneten. Esetleg Felvin tölts ki pályaválasztássap kapcsolatos teszteket.
Te nem lassú vagy, hanem baromi lusta. Mindent ráfogsz arra hogy hát ez nem a te tempód, ez meg épp nem erdekel, itt meg fordítva voltál bekötve...nem.
Egyszerűen csak lusta voltal tanulni világ életedben. Persze ez nem zarja ki azt, hogy jó képességű lennel e. Az a rossz hírem, hogy egyetemet nem lehet így végig lébecolni, hogy ezt megtanulod, azt meg nem, ehhez nincs kedved, ahhoz meg van. Ilyen hozzáállással ki fogsz bukni nagyon hamar. Sőt, korántsem olyan érdekes minden tantárgy mint gondolod, vagy akarki gondolja egyetem előtt, mert rengeteg xar dolgot kell majd megtanulnod. Csak egyetemen már kivágnak mint macskát xarni ha nem teljesítesz, nem úgy mint gimiben. Nem fogsz olyan szakot találni amiben van matek, zene, irodalom egyszerre. Választanod kell. Lennének tippeim, gazdasági szakok főként. Csak megse ajánlom jó szívvel, mert ezeket le kell ülni és meg kell tanulni. Nem elég egy beadandót lemásolni valakiről hozza.
Köszönöm a válaszokat! :) A gyógyszerés jó lenne, de nagyon alap kémia tudásom van, meglátjuk :) A lustaság érdekes fogalom, mert ahhoz pld nem voltam lusta sose, hogy 3 órákat edzzek, vagy hogy bulizás, piálás helyett meghallgassak egy előadást. Van, h esszé hosszúsagúakat kommentelgetek valahova, télen írtam egy kép kapcsán egy vagy Word 4 oldalas eszmefuttatást igazságról, tarsadalomról, erőszakról. Nem kérem, hogy minden ott legyen ami érdekel, csak azért írtam, hogy belelássatok milyen vagyok.
Tanulás is csalóka, mert pont ez az, azt a nagyon nehéz nyelvtant, vagy a kombinatorikát nem tanultam, de minek is tanultam volna, így is 5-ös lett? Sok tantárgyból, sok dogára tanultam, volt, hogy ennek ellenére nem sikerült túl jól. Volt, hogy pedig hiába tanultam, majdnem ugyanott voltam, mint ha nem, pld. közgazdasági szakközépbe jartam
"Aztán felsőbe lemaradtam az oszt. társaimtól de nem is tetszett a tanulás az országban lévő kilátások"
Persze, jó kifogás.
egy 10-14 éves gyerek marha sokat felfog az "országban lévő kilátásokból".
Ezt a kajli dumát.
A 3# válaszoló leírta! Lusta vagy.
Szorongtam a sok anyagtól, vagy untam, mert könnyen tanulható volt, vagy akár tanulni se kellett. Szinte sose voltam a suliba flowba, akkor voltam, amikor középiskolaba vagy néha általánosba fogalmazást kellett írni, mondjuk az eutanáziárol, monogámiárol stb. Vagy egyszer írtam 13 évesen filmekről, mondta is a magyar tanár, hogy nagyon jó lett, ezzel kéne foglalkoznom :D. Mert 9 éves korom óta kerestem, hogy mi a jó film, mi az érték, nekem milyen ízlésem van, néztem a filmeket, jártam blogokra, bújtam az adatbazisokat. Lassan de abba is fejlődtem, finomodott az ízlésem, jobb kritikákat tudok írni, markánsabb véleményem, gondolataim vannak. Ez valami, mert ebbe építkezel és elérsz valahova, nekem a suli sose adta meg ezt. Szóval nincs lusta ember, ha tudnád mennyi időt töltöttem, excel, word felett, hogy adatok közt mintázatokat keressek, edzéstervet írjak magamnak, fogalmazásokat írjak.. Más meg bulizott :D. Egyszerűen csak kissé bogaras vagyok. Nyelvtanból is most épp említettem ezt, de többször volt, hogy óra előtt ha csak 0,5 órát de tanultunk, vagy töriből doga előtti nap 2-3 órát tanultam. És sokszor ezek lettek így max. 4esek :D. Vagy akár egy fizika elméleti felelés, földrajz felelés nem is sikerült jól. Szóval egy gyerek az tökéletes a maga teljességében, és vagy esetleg a szülők ronthatják el (bár ez benne van mert kicsit rendezetlen volt a családi hátterem, de nem voltak rossz szüleim, főleg anyukám jó anya), otthoni környezet, vagy az iskolarendszer nem viszonyul hozzá megfelelően. Ezek vannak az egyént, főleg egy gyereket hibáztatni, amikor tudjuk milyen az iskolarendszer nem jó irány. Persze én alkalmazodjak egy merev, korszerűtlen struktúrához... Nincs olyan h valaki örök lusta, valamit csinál, ha intelligens, pont ez az, hogy sok léhűtő, zendulő tevékenység nem is tetszik neki, én se szerettem soha inni, nem falom az értelmetlen sorozatokat, még egy Stranger Thingstől is rosszul vagyok mekkora marhaság. Akkor vagy örök lusta és csak az ágyadba pihensz, ha depressziós vagy. Sose voltam gyerekként, de 15-18 évesen elkapott a sulinak is hála. A tehetség épp az, szellemileg, ha intellektuális tevékenység közbe kap el a flow, vagyis ha tehetséges vagyok, nem lehetek lusta. A lassúsagot meg arra is mondom, hogy tényleg annak ellenére, h több jel azt mutatja okos lennék, nem értek meg gyorsan sok dolgot, nem vagyok olyan pörgős, ez is, hogy 23 perces prog rock szerzeményeket hallagatok, ezt a más mentalitást bizonyítja, mint ami az üzleties, gyors világunkba kell. Apám, anyám lassú... Ezt ne vitasd, mert nincs értelme. Annyi a fura ebben, hogy van amit gyorsabban értek meg, pl kombinatorika. De alapvetően nem vagyok gyors.
Még azt tudom kiemelni, hogy többször volt, hogy magyaráznak épp valami egyszerű dolgot nekem, nem fogom fel, nem tudom elsajátítani, kiesik. Pld. Judozni jártam, abba béna is voltam, de többször volt, h az oktató elmagyarázott valamit, aztán ott álltam, kérdeztem, akivel párba voltam, h most mit kéne csinálni. Vagy apámmal jártunk kajálni, ő csomót beszél és sokszor mondja a magáét, ami az értelmetlen, valószínűtlen, százszor hallott elméletei, de konkrétan erről, úgy ki tudok kapcsolni (és tanórán is), hogy semmit nem jegyzek meg, csak nézem, hallgatom, oké-oké és már azt se tudom hol tart, mit mond, nagyon fura. Valahogy a figyelmem, gyorsaságom sokszor nem jó, de mintha egyszerűbb vagy lényegtelenebb dolgokba lenne rosszabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!