Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » 2020 pontszámítás. Kinek lett...

2020 pontszámítás. Kinek lett még kevés pontja?

Figyelt kérdés
Borzasztóan aggódom mert iszonyat kevés pontom lett másokhoz képest, pedig soha nem voltam rossz tanuló. Másoknak 400+ pontja van, nekem pedig csak 316.. már nem is reménykedek, hogy felvesznek e. Első helyen a BGE-t jelöltem meg, ahol tavaly 280 volt a ponthatár a karon amit választottam de a többit nem értem volna el. Kinek mennyi lett? Hátha van sorstársam, hogy kicsit nyugtassam magam.:(

2020. máj. 29. 23:07
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
40%

Ráadásul mivel lenne jobb nektek, ha azt mondanák, hogy - hasamra csapok - az idén érettségizők kapnak a pontjaikra egy 1,1-es szorzót?

Minden idén érettségizett megkapná, tehát senki nem jutna vele előrébb/hátrébb, újfent csak a néhány százaléknyi újraérettségizővel szemben kerülnének előnybe.

2020. máj. 30. 11:43
 12/21 anonim ***** válasza:
19%
Nem, de fordítva megtehetik: úgy, hogy aki tavalyról, vagy régebbről hozott érettségivel jelentkezik, azt is átszámíthatják úgy, hogy csak az írásbelit veszik figyelembe. Nem tudom, hogy ez mennyire kivitelezhető a gyakorlatban, de ez lenne az egyforma elbírálás ebben az esetben.
2020. máj. 30. 12:27
 13/21 anonim ***** válasza:
70%
Tavaly nem vettek fel 350-60 valamennyi ponttal, már nem emlékszem pontosan Idén újra jelentkeztem másik szakra, de már csak 326 pontom van, mert angolból van középszintű nyelvvizsgám és tavaly angolból emelteztem, és mivel kitalálták ezt a kötelező emeltet, meg hogy a nyelvi emelt kiváltja a nyelvvizsgát, vagy mi, így csak ennyi van. 😔
2020. máj. 30. 13:11
 14/21 anonim ***** válasza:
73%
Ez az eredménye az állandó változtatásoknak. Valaki mindig rosszul jár igazságtalanul. :(
2020. máj. 30. 13:27
 15/21 anonim ***** válasza:
76%

En is 400 pontos szakot jeloltem, szinten BGE-n es 390 pontom lett, ket emelttel, nyelvvizsgaval es majdnem kituno bizivel

Udv, egy ketsegbeesett maximalista sorstars

2020. máj. 30. 14:07
 16/21 anonim ***** válasza:
81%

Én azt mondom csesszék meg,és akkor magyar egyetemről beszélünk,kész vicc szerintem.

Pár év múlva min 450 kell majd kitalálják

2020. máj. 30. 14:28
 17/21 anonim ***** válasza:
75%
Nekem idén 3 ponton múlt, hogy az emelt érettségin 52 pontot azaz 45%ot elérjek... s, mivel nincs szóbeli így idén is buktam a felvételit... ugyan fellebeztem, de szinte semmi esélye nincs, hogy kapjak még 3 pontot...
2020. máj. 30. 15:23
 18/21 anonim ***** válasza:
76%
Egyébként ha ennyien elrontottuk lehet,hogy tényleg alacsonyabbak lesznek a ponthatárok.Legalábbis remélem.
2020. máj. 30. 18:16
 19/21 anonim ***** válasza:
28%
Nem értem, mit sírtok. Idén kifejezetten könnyű volt az írásbeli, a szóbeli elhalasztása meg igazi megváltás. Nagyon igazságtalannak érzem ezt, mert én 90%-ról rontottam le 75-re a matekomat. Nagyon jó érettségik születtek idén összességében, ebben biztos vagyok.
2020. máj. 31. 08:50
 20/21 anonim ***** válasza:
81%

Itt amivel meg tisztaban kell lenni, hogy az egyetemnek van egy költségvetése. Ez 90%-ban az allam által folyósított es a költségtérítéses képzésben resztvevok által befizetett összegből all (a pozitiv oldal).

A kiadás nem lesz kevesebb. Tehat a pozitiv oldalnak kell többnek lenni.

Ha a mostani eredményekkel tul keves ember nyer felvételt az nagyon komoly problema az egyetemnek, pénzügyi szempontból mindenkepp.

Tehat fel kell venni a leheto legtobb embert (aki erdemes ra).

Igy is problema, hogy van olyan hely ahol 1/3-aval kevesebben jelentkeztek (eddig is 280 volt a ponthatar oda...).

Szoval jelen helyzetben a ponthataroknak csokkennie kell vagy pedig mas atszamitasi modot kell alkalmazni, kulonben nem lesz eleg diák az egyetemen.

2020. máj. 31. 10:12
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!