Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Rosszul sikerült érettségik...

Rosszul sikerült érettségik miatt 25-26 évesen (orvosi/fogorvosi) egyetem?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Kiskorom óta álmom az orvosi, de mindig lebeszéltem magam róla, hogy nem vagyok hozzá elég okos, ezért egy 2 éves gyógyszeripari technikusi után elmentem egy valamennyire egészségügyhöz kapcsolódó szakra (népegészségügyi ellenőr szak), de nagyon nem szerettem, emiatt ki is iratkoztam. Akkor jött, hogy próbáljuk meg az orvosit, mert ha most nem, akkor soha. Neki is álltam az emelt szintű biológia és kémia felkészülésre, és mivel a középszintű tárgyaim nem lettek kimagaslóan jók, így a duplázásra hajtottam, ami sajna most másodjára se jött össze, úgy ahogy kellene, szóval megint nem fognak felvenni (ezért is a cím, hogy kb. 25-26 évesen fog talán sikerülni) :(

Igazából, arra lennék kíváncsi, hogy más is van e hasonló cipőben, mert most elég elkeseredett vagyok...

(Megköszönném, ha negatív hozzászólásokat nem kapnék, mert higgyétek el, hogy elég megterhelő lelkileg a több évi próbálkozás-reménykedés-csalódás)

2020. máj. 29. 15:55
1 2 3
 11/26 A kérdező kommentje:

Nem tudom, a felvi rendszer úgyis azt számolja majd, ahol több pont jön ki:)

Annyira nem olyan rosszak, de lehetnének sokkal jobbak is, de azért köszönöm!

És amúgy melyik orvosira jelentkeztél?

2020. máj. 29. 19:05
 12/26 anonim ***** válasza:
100%
Próbálj keresni tanárt aki irányítja a tanulásodat + tudja hogy mit kérnék emelt érettségin. Úgy próbáld. Amúgy nagyon nehéz célt jelöltél ki, más meg se próbálja :) szerintem ne add fel 😉
2020. máj. 29. 19:57
 13/26 anonim ***** válasza:
Illetve bocsi azt még elfelejtetem hogy van olyan opció is amikor az egyetemek indítanak felkészìtest. A szegedirol tudok :)
2020. máj. 29. 19:59
 14/26 anonim ***** válasza:
100%

Pécsre jelentkeztem. Ha 500 pontom lenne akkor is oda jelentkeztem volna, szeretem azt a várost. Amúgy csak 2 évvel vagy idősebb. 23-at töltöm a nyáron iskolakezdés előtt. Sorozatosan elcsesztem dolgokat. Az êvek meg csak repülnek. De azt a vágyakat, hogy orvos legyek nem tudnák kiírtani belőlem. Az-az origóm, mindig visszasodródok hozzá

#12 magántanárral az a baj, hogy nagyon nehéz jót találni. Lehet beleöl egy csomó pénzt, aztán csak hamis biztonságérzetet kelt benne.

2020. máj. 30. 01:02
 15/26 A kérdező kommentje:

Én így vagyok Debrecennel, már középsuliba is odajártam és megszerettem:)

Igen, sajnos nagyon nehéz jó tanárt találni, itt pl kémia tanárt szinte lehetetlen, a jobbakhoz már várólista volt...már kezdtem feladni a reményt amikor rászántam magam az online tanárra (ami ebben a helyzetben jobb is volt), és találtam egy nagyooon jót, de csak márciusban és hiába volt heti két dupla órám, elég kevés volt már az idő az érettségiig :/

2020. máj. 30. 10:09
 16/26 anonim válasza:
100%
Nyáron töltöm a 23-at és most jutottam el oda, hogy 438 ponttal kicsit "hátradőlve" várom majd az SMS-t. Egyáltalán nem vagy elkésve és 25-26 évesen sem leszel. Ez az álmod, váltsd valóra és ne add fel! A sorozatos kudarcok királynője vagyok, tavaly 1 ponttal csúsztam le Pécsről, szóval tudom milyen nehéz... de idén odapörköltem a biológiának és a megtekintés óta úgy érzem mintha a felhők között járkálnék. :D Úgyhogy ne aggódj, Neked is sikerulni fog! Fel a fejjel és sok sikert!
2020. máj. 30. 20:31
 17/26 anonim ***** válasza:
De jó neked hogy 438 pontod van. Én 422 vel eléggé parazok hogy mi lesz
2020. máj. 31. 14:39
 18/26 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Én már végeztem orvosin, és azt mondom, szerintem ne add fel. Főleg, hogy a 80 meg a 75%-os emelt jó, sőt, ha most lett volna szóbeli, ebből a 75-ből is kihozhattál volna még többet. Ha ezeket el tudtad érni, akkor el fogod tudni érni azt a pontszámot. Nekem volt olyan évfolyamtársam, aki 36 évesen kapta kézhez a diplomát, ő is más szakot végzett előtte. Más is simán belevág ilyen idősen. Szóval csak hajrá. 420 körül meg szerintem senkinek nem kell aggódnia, ezt a többieknek írom. :)
2020. máj. 31. 22:40
 19/26 anonim ***** válasza:
Ha tudod finanszírozni mellette az életet, vagy a szüleid akkor nem vagy elkésve, én 27 vagyok és most fogom kezdeni szeptemberbe remélem, na ez az a határ amire azért azt mondják hogy azért ez már talán öreg, de nem annyira izgat.
2020. jún. 2. 21:34
 20/26 A kérdező kommentje:

Köszönöm a biztató szavakat, mentek a zöld pipák:)

Kedves #19-es válaszoló, még egy olyan kérdésem lenne hozzád, hogy nem félsz tőle, hogy a korod miatt nem fognak úgy befogadni a csoporttársak, mintha mondjuk 20 éves lennél? Mert én már ettől is parázok egy kicsit...

2020. jún. 5. 12:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!