Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Hogy növeljem a kitartásom és...

Hogy növeljem a kitartásom és az önbizalmamat?

Figyelt kérdés

Okos vagyok, nyertem matek versenyt és jól gondolkozom. Amúgy nagyon lusta is vagyok. Vagyok olyan szerencsés, hogy a matekversenyt is tanulás nélkül nyertem meg. Bár az nem legfőképp tananyagból állt, hanem gondolkodtató feladatokból. Angolból is elég jó vagyok, nagyrészt sorozatokból tanultam és nem rég írtam egy tesztet, ami szerint c1, c2 tudásom van. Ebben nem volt benne a beszéd, ami a gyengeségem, de így is elég hihetetlennek tűnik

Bármit el kezdek csinálni, mindig úgy gondolom, hogy úgy sem fog sikerülni és feladom. Tudom, hogy ez az én szerencsétlenségem és nekem kell megoldani. És hogy szörnyen lusta vagyok. De magamtól nem tudok mit kezdeni. Egy pár napig, max 2 hétig sikerül rá vennem magam dolgokra, mint nyelvtanulás, edzés, diéta, de túl hamar feladom. Ebben az önbizalom hiánya nagyban közrejátszik, nem csak a lustaság, mert nem hiszem el, hogy valamit meg tudok csinálni, ezért nem is csinálom.

Mit lehetne ez ellen tenni? Bármi tippet szívesen fogadnék! Köszönöm szépen, ha válaszolsz! Sokat jelentene.

2020. máj. 24. 09:06
 1/6 A kérdező kommentje:

Plusz egy kérdés:

Ismertek olyan embert vagy lehetséges, hogy egy lusta személy megszeresse a tanulást? Nem csak az, hogy megszokja a folyamatos tanulást, hanem megszeresse.

2020. máj. 24. 09:13
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

én is pont ugyan ilyen vagyok hidd el, pont tegnap határoztam el, hogy betartom a napi rutinom, de mégsem csináltam semmit...

vezess róla naplót vagy tűzz ki egy célt, hogyha pl egy hétig minden nap tanulsz, akkor "megjutalmazod magad"

karanténban úgy sem lehet túl sok mindent csinálni :D

Ja és az önbizalmad pont attól fog megjönni, ha végig csinálsz valamit, mert utána büszke leszel magadra.

2020. máj. 24. 09:13
 3/6 A kérdező kommentje:
Köszi!
2020. máj. 24. 09:14
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Ilyen a természeted, de ha ennek ellenére ilyen jó eredményeket érsz el, akkor nem kell különösebben foglalkozni vele, persze olyan szakmát kell választani, amit nem ímmel-ámmal, hanem kedvvel csinálsz majd. Viszont a helyesírásod egy kicsit fejleszthetnéd, ugyanis az egybe- különírásod nem jó, több szóban látom, és az igekötőt nem tudod, mikor írjuk egybe az igével, és mikor külön. Elkezdek, rávennem egy szóba írandó, mert az igekötő közvetlenül az ige előtt áll, de ha azt mondom, hogy el fogom kezdeni, vagy rá akarom venni magam, akkor már külön írom az igétől, mert az igekötő és az ige között egy harmadik szó is van.
2020. máj. 26. 13:52
 5/6 anonim válasza:
100%

Nálam a napló vezetés nem válik be de ajánlom a motivációkat és jutalmazd magadat ha elérted az egyik célodat. 😀

Kitartást 👍😉

2020. máj. 26. 14:48
 6/6 A kérdező kommentje:

Tudom a szabályt, csak nem mindig figyelek oda rá, van, hogy eltévesztem. Azért köszi, hogy részletesen megpróbáltad elmagyarázni.

Köszi!

2020. máj. 26. 17:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!