Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Nem vették fel a legjobb...

Nem vették fel a legjobb barátnőmet egyetemre. Mit tehetnék, hogy jobban érezze magát, mivel hozhatnám vissza az önbizalmát?

Figyelt kérdés

Nagyon művelt, eszes lány, nyelvvizsga és hátrányos helyzetért való pluszpontok nélkül volt 404 pontja. Ahová jelentkezett, 409 illetve 408 volt a ponthatár. Teljesen el van keseredve (bár nem mutatja ki), azt mondta, inkább dolgozni fog. Pótfelvételi nem jöhet számításba, nincsenek annyira eleresztve anyagilag, hogy ezt megengedhetnék.

Hiába mondom neki, hogy csak egy nyelvvizsgát kell letennie, onnantól már egyenes lenne az út, már teljesen lemondott róla.

És ami a legszebb, van pár kárörvendő osztálytársa megjegyzést tettek rá, hogy felesleges volt emelt szintezni és jelentkezni neki. Hozzátenném, őket 250 alatti pontszámmal vették fel legalja helyekre, ahová tényleg mindenki bekerülhetett..

2010. júl. 23. 10:59
 1/6 anonim ***** válasza:
60%
Sehova sem vették fel? Ha nem vették fel sehova akkor várjon fél évet és próbálja meg keresztévfolyamra. Sajnos nemigen tudsz segíteni max csak feledtetni vele a dolgot. Menjetek el strandra, fagyizni, vásárolni akárhova. Egy kicsit vond el a figyelmét a dologról. Amúgy meg nem kell szidni a legalja főiskolákat sem na :). Nekem sem jött össze a rendőrség, így maradt Dunaújváros.
2010. júl. 23. 11:07
 2/6 anonim ***** válasza:
50%
Tényleg szemét dolog volt ez a kárörvendő osztálytársaidtól, viszont Neked is be kell látnod, hogy a ponthatár nem jelent semmit, pl. matek szakra is csak 200 körül volt. A barátnőd hajtson rá a nyelvvizsgára.
2010. júl. 23. 11:08
 3/6 anonim ***** válasza:
85%
Szerintem jelentkezzen, jelentkezzetek egy OKJ-s képzésre. Ami kapcsolódik az egyetemi szakhoz, amire menni akar.
2010. júl. 23. 11:10
 4/6 anonim ***** válasza:
69%
A barátnőd tipikus hülye és felkészületlen.Csinálja megfelé azt a nyelvvizsgát és jusson befelé mert ahogy irtad eszes szóval én csak sok siekrt kívánok neki;)
2010. júl. 23. 11:53
 5/6 anonim ***** válasza:
Valamiből megpróbálhat újraérettségizni, amúgy sztem most hagyd egy kicsit. Én mondanám, hogy nem kell rögtön világvége hangulatba esni, semmi nincs abban, h nem vették fel. Tanuljon, dolgozzon vagy utazzon. Sajnálni magát fölösleges, most ez van. Hülyeség azt hinni, hogy ezen múlik az ember élete, 1 év ilyen szempontból semmit nem számít.
2010. júl. 23. 12:11
 6/6 anonim ***** válasza:
A barátnődnek most már előre kell nézni, hogy hogyan juthat tovább. Egy év alatt le lehet tenni egy nyelvvizsgát, elvégezhet egy OKJ-s képzést, vagy elmehet dolgozni, és jövőre újra megpróbálja a felvételit. A világ nem dőlt össze, csak siránkozás helyett lépni kell.
2010. júl. 23. 16:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!