Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Budapesten mekyik egyetemre...

Budapesten mekyik egyetemre menjek ha mérnökinformatikus szeretnék lenni?

Figyelt kérdés

Melyik diplomájával lehet utána nagyon jól elhelyezkedni?

A BME VIK-ről mi a véleményetek?

2020. máj. 16. 18:31
 1/5 anonim ***** válasza:
26%
BME vagy ÓE, mindegy melyikre. A BME-n állítólag jobban szivatnak. Nézd meg az ELTE programtervező informatikust is, lehet, hogy jobban jársz.
2020. máj. 16. 19:01
 2/5 anonim ***** válasza:
87%
BME VIK nehéz, de ha van motivációd meg kis tehetséged akkor azt nagyon ajánlom. De természetesen a többi (OE, ELTE) is tökéletes, ott sem adják ingyen a diplomát, és nem lesz nehéz elhelyezkedni sem.
2020. máj. 19. 00:13
 3/5 anonim ***** válasza:
94%

BME nehezebb, mint az ÓE, de tapasztalat alapján többre is értékelik a cégek.

Ahogy mondták, érdemes ránézned az ELTE proginfora, hátha az jobban fedi azt, ami érdekel.

2020. máj. 19. 01:50
 4/5 anonim válasza:
89%

Én bme vik-en tanulok de minden budapesti infós egyetemi szakról vannak ismerőseim, velük sokszor beszélgettünk arról hogy ki mit tanul, és ez alapján a tapasztalatok:

Az Óbudai mérnökinfó nem könnyebb annyival a BMEnél mint mondják, ott sem adják könnyen a diplomát

Pázmányon is van mérnökinfó, ott állítólag kicsit talán nehezebb is a matek mint a BMEn

Ha nem akarsz annyit tanulni indult bprof képzés, csak 6 feléves, könnyebb, de ott is apszolút hazsnálható és értekes tudást szerzel, ugyan úgy találsz vele jó munkát

Progrtervező informatikusokkal beszélve azt láttam hogy nagyon hasonlóak a tárgyak, náluk több az elmélet

Illetve ha a gazdasági dolgok is érdekelnek ott a gazdinfó is, kevesebb az infós dolog, több a gazdasági mint pl egy mérnökinfón

Mivel én vikes vagyok csak erről tudok tapasztalatokat mondani

Az, hogy szivatnak meg leszarják a diákokat szerintem egyáltalán nem igaz, hiába hallani ilyeneket

Tapasztalatom alapján segítőkészek, jófejek a tanárok, ha tényleg tudod az anyagot nem buktatnak meg semmiből. Ha valamit nem értsz nyugodtan oda mehetsz szünetben vagy óra után kérdésekkel, segítenek

Én szeretek itt tanulni, és tényleg hasznosnak érzem a tanultakat, nem bántam meg hogy ide jöttem, de szerintem egyik egyetemmel sem nyúlsz mellé

2020. máj. 20. 13:06
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Szia, másik VIK-es itt. :D Én azért hozzátenném, hogy azért van a BME-n szivatás (a többi egyetemről nem tudok nyilatkozni), de annak mennyisége nagyban függ a kapott gyakvezektől. Én viszonylag jókat fogtam ki, de hallottam nagyon rossz tapasztalatokat is, egy rossz gyakvez az egész egyetemtől el tudja venni a kedved. De vannak nagyon jófejek is, akik aztán a legváratlanabb pillanatban is készek segíteni neked.

Ezek mellett ha úgy gondolod magadról, hogy jól tűröd a terhelést, mindenképp ajánlom, hogy próbáld ki magad a VIK-en. Én egy percre sem bántam meg, hogy idejöttem.

Most igazából az előttem válaszolóra reagáltam, de ha bármi további kérdésed van, nyugodtan írd 😀

2020. máj. 31. 09:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!