Budapesten hol érdemes villamosmérnöknek vagy mérnökinformatikusnak tanulni?
Lehetőségek:
BME-VIK villamosmérnök
OE-KVK villamosmérnök
OE-KVK villamosmérnök angol nyelven
BME-VIK mérnökinformatika
GDF mérnökinformatika
OE-NIK mérnökinformatika
OE-NIK mérnökinformatika angol nyelven
PPKE-ITK mérnökinformatika
Villamosmérnöknek BME vagy OE. Az OE-n gyakorlatiasabb a képzés, a BME-n elméletibb. Állítólag a BME-s papír többet ér. Vannak ismerőseim, akik a BME-n kezdtek, nem bírták és inkább átmentek a Kandóra. Ott meg 4 feletti átlagot produkáltak. Mindkettővel könnyen el lehet helyezkedni.Én BME-s vagyok, nem bántam meg. :)
Info: Itt nincs saját tapasztalatom, így az évfolyamtársaimra tudok hivatkozni. A BME-VIK a legjobb választás, de egyébként az ELTE-n is nagyon jók az infós képzések. (Talán még jobb is, mint a BME-n.)
Plusz: Ha érdekel az infó és a villany is, én a helyedben a villamosmérnökit választanám. Egyre inkább alkalmaznak infós pozícióba is villamosmérnököt. Választhatsz "infósabb" szakirányt is.
Pázmányon lazább az info, és bár neve (még) nincs, de tuti több szabadidőd lesz az első két évben, mint a BME-n.
Tanulni kell mindenhol. Egyébként BME-s vagyok, vannak jó tárgyak, egész jó alapot ad, persze néha túl komolyan veszik magukat. Egy biztos, a szükséges szakmai tudást úgy is neked egyedül kell megszerezni. Elindítanak egy úton, amiről ezerfelé eljuthatsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!