Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Szerintetek hogyan alakulnak...

Szerintetek hogyan alakulnak majd a felvételi ponthatárok idén illetve jövőre? Van rá esély hogy alacsonyabbak lesznek?

Figyelt kérdés

Már pár éve érettségiztem, és 2021ben szeretnék majd egyetemre jelentkezni. Nem tudom hogy ez elmúlt évek ponthatárai, az idei események hatására várható hogy csökkeni fognak a ponthatárok? Pl mert kevesebben tehetik meg hogy nappalin tanuljanak, de szakemberekre egyre inkább szükség lesz, stb...

Akik jártasabbak most a továbbtanulásban, pl végzősök, szerintetek mire lehet most számítani?

2020. máj. 8. 18:23
 1/3 Takumi ***** válasza:
Idén bizonyos szakokra lehet alacsonyabb lesz a ponthatár. Főleg olyan tárgyaknál, ahol szóbelivel azért javítani lehetett főleg. Emelt biológia és kémiára gondolok, nem hiszem, hogy annyival könnyebb feladatsorok lennének.
2020. máj. 8. 18:28
 2/3 anonim ***** válasza:
Nagyon remelem, hogy alacsonyabb lesz. Az elozetes ponthatar alatt lesz nehany ponttal es mar most rosszul vagyok, ha belegondolok, hogy nem tudtam javitani par szazalekot szobelivel es ezert nem vesznek fel
2020. máj. 9. 18:17
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

Pár százalék? Én a felvételi tárgyaimon 12 %ot húztam fel összesen...

Szerintem az sem igaz, hogy idén olyan könnyű lett volna a vizsga. Betekintésen majd kiderül. Az én osztályom az erős suliban volt jó átlagú. És volt meglepi érettségin. Mindenki jónak érezte, "ezt biztos elfogadják, hasonlót írtam" aztán jól megszívtuk 😅

De azért nincs baj, mert valószínűleg a rosszabb eredmények miatt arányosan fog csökkenni a ponthatár.

Aztán a jóég tudja mi lesz.

2020. máj. 10. 01:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!