Van esély a nyelvvizsgák megtartására?
Még februárban befizettem a 34 ezres vizsgadíjat a komplex vizsgára, viszont a helyzetre való tekintettel törölték a tavaszi vizsgákat, amit meg is értek.
Viszont van-e rá bármi esély, hogy megtartsák a vizsgákat? Akár mondjuk csak felvételizőknek? Elvégre ha az érettségit meg tudják tartani, akkor szerintem a nyelvvizsga is megoldható lenne, hiszen ahhoz lényegesebben kevesebb embert kell mozgósítani, főleg ha csak a felvételizők mennek el vizsgázni. Persze ez függ a vizsgaközpontok hozzáállásától is.
(Most lehet jönni azzal hogy veszélyes időszak van, hazaviszik a vírust, és a többi, viszont ahogy az érettségire azt mondták hogy mindenki eldöntheti szeretné-e idén vagy sem, ugyanúgy itt is dönthetne mindenki.)
Ahogy nekem sem, úgy sokan másoknak sem mindegy, hogy 28 vagy akár 40 ponttal kevesebb lesz meg a felvételin, hiszen minden egyes pont számít.
Mit gondoltok? Minden vélemény érdekel!
A 101/2030 (IV. 10) rendeletben benne van, hogy a befizetett díjakat visszatérítik.
Szerintem nem lesz nyelvvizsga.
és akkor aki már előző tanévekben letette a nyelvvizsgát, az dörzsöli a márkát, hogy lesz plusz pontja, aki meg idén rakott volna, az, bocs de így járt?
vagy aki jelentkezett emelt angolra, az most megnyugodhat, hogy nem nyelvizsgára jelentkezett helyette?
A visszafizetés azért van rendben, mert a vizsgázók és a nyelvvizsga központok önhibáján kívül nem teljesíthetőek jelenleg nyelvvizsgák.
Viszont most olvastam, azt hiszem a 9. paragrafusban, hogy akinek részvizsgája van csak (szóbeli/írásbeli) az is teljes pontot kap mintha komplex lenne.
Most ez így mi? Mert oké, hogy sokaknak félbemaradt a vizsga, vagy ebben a vizsgaidőszakban lett volna.
Ez úgy lehetne megint igazságosabb, hogy azok a félvizsgák érnek teljes pontszámot, amiknek a másik felét most tették volna le a tavaszi időszakban, hisz számlával lehet igazolni ki ment volna el hogy teljesítse csak az írásbelit/szóbelit.
Vagy ha félvizsgája van, akkor fele annyi pontot kapjon, ha már kapnak.
Mert az szerintem ebben a formában nem járja, hogy aki megtudná csinálni a komplexet de a helyzet nem engedi meg, az nem kap pluszpontot, az meg igen aki lehet meg se tudná csinálni az egyik részt.
Na de hamarosan kiderül a biztos, szerdáig sok minden változhat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!