Melyik szakot éri meg manapság választani?
Nekem legjobban a műszaki menedzser szak tetszik,DE-n lehet tanulni már bsc től logisztika specializációval.
Szerintetek milyen szakot éri meg manapság legjobban tanulni közép matek,emelt biosz kombinációval?
VAGY,ezeket félretéve ti minek tanulnátok manapság?
A műszaki menedzser végzettség, nem rossz választás. A mérnökök ugyan mélységesen lenézik a szakot (tulajdonképpen nem alaptalanul), mivel műszaki végzettségű diplomát ad, viszont nem sok köze van a mérnöki tudományokhoz. Ellenben a közgazdászok a legtöbb egyetemen irigylik a műszaki menedzsereket, mert nagyobb rálátást kapnak a hallgatók a globális piacgazdaság működésére, továbbá hamarabb felvesz valakit egy autóipari multi, ezzel a diplomával.
A logisztika specializáció szintén hasznos, de azt tudnod kell, hogy a diszponensek élete nem túl habkönnyű. Nem a fizetésre gondolok, hanem a munka összetettségére.
Mivel élek a gyanúperrel, hogy te lány vagy, ezért nem tudom mennyire érdekelnének téged a masszív műszaki szakok (gépészmérnök, villamosmérnök, mechatronikai mérnök és mérnökinformatikus), ugyanis ezek azok a diplomák, melyekkel 2020-ban Magyarországon biztos egzisztenciát lehet kialakítani.
Én a helyedben mindenképpen műszaki irányba tanulnék tovább. Ahogy a világ fejlődését elnézem, ez tűnik a legjobb opciónak.
Remélem tudtam segíteni. 26/F
Köszönöm az eddigi válaszokat,szívesen várok még tanácsokat.
#3 lány vagyok:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!