Melyik jogi egyetem legyen?
Figyelt kérdés
Sziasztok! Jövőre leszek végzős. Már általános iskola óta jogász szeretnék lenni. Jelenleg tanácstalan vagyok a választásommal kapcsolatban. Elsősorban ELTE, vagy Pázmány érdekelne, de mivel
vidéki vagyok ezért a győri SZE is szóba jöhet.
Kíváncsi lennék jelenleg ezen egyetemek egyikére járó hallgatók véleményére. (oktatók, közösség, gyakorlat, diploma utáni elhelyezkedés) Köszönöm előre is a válaszokat!
2020. ápr. 25. 16:10
1/1 anonim válasza:
A Pázmányt mindenképpen hagyd ki, ha tudod. Két ismerősöm is járt oda a jogi karra, és mindkettő megbánta. Az egész tipikus csőbe húzás. Az első két év csak közepesen kemény, de azután a 3. és 4. évben hirtelen a duplájára nehezedik minden, tömeges a bukás, s persze ha valaki már 2 évet lehúzott, onnantól nem akarja veszni hagyni a beléfektetett energiát, újra és újra felveszi azokat a tárgyakat, amelyek nem sikerültek, miközben persze az elhasznált félévei fogynak, a költségei halmozódnak. A képzés második fele rettentően magolós. Arra mennek rá, hogy lehetőleg ne tudd elvégezni 5 év alatt, de sajnáld is feladni. Teljesen normálisnak számít 6-7 év alatt elvégezni a Pázmány jogi karát. Az ELTE is nehéz, ahogy hallottam, de a tanulási terhelés az évekre elosztottan kiegyensúlyozottabb, a számonkérés korrektebb. Persze az ELTE-re nehezebb bekerülni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!