Kereskedelem és marketing vagy turizmus és vendéglátás a matekosabb?
Figyelt kérdés
Melyikhez kell intenzívebben a matek?2020. ápr. 21. 01:06
1/5 anonim válasza:
Kereskedelem és marketing eléggé matekos, már csak a pénzügy része miatt is. Sok a bemagolós képlet.
2/5 anonim válasza:
Minden gazdasági képzésben kötelezően van egy kis matek és statisztika, de a marketing valóban matekosabb, és a jövőben egyre inkább az lesz. Ahogyan a marketing is egyre inkább adatvezérelt lesz (ahogyan a pénzügy is), a marketing meg a pénzügy lesznek a legmatekosabb gazdasági szakok a jövőben.
3/5 anonim válasza:
Egyformán matekos, mind a kettő közgazdasági képzés, én turizmuson vagyok és a szaktárgyakon kívül minden órán együtt vagyunk a kereskedelem-marketinges, a gazdálkodás-menedzsment és az emberi erőforrásos hallgatókkal.
Fő matekos dolgok: Gazdaságmatek, Statisztia I. és II., Mikroökonómia, Makroökönómia, Pénzügy-számvitel, Vállalatgazdaságtan, Számvitel és még egy kicsit a Gazdaságinformatika is (az excel számítások miatt)
Amúgy meg tudod nézni a kiválasztott egyetem honlapján a mintatantervet
Itt vannak például BGE mintatantervei, nézegesd meg a tárgyakat és akkor jobban átlátod majd, h miről is fogsz tanulni
4/5 anonim válasza:
Bocsi, rossz linket küldtem itt vannak a tárgyak:
5/5 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm! Valójában már olvastam tanterveket is, csak arról nem volt fogalmam, pontosan mit takarnak az egyes tárgyak, esetleg mely gimnáziumi tantárgyhoz hasonlóak.
2020. ápr. 24. 00:23
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!