Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Kiknek kötelező az egyetem?

Kiknek kötelező az egyetem?

Figyelt kérdés

Jelenleg grafikusnak tanulok, és egyetemi animáció szakra szeretnék tovább tanulni, de félek tőle. Félek, hogy a mentális betegségeimmel nem fogom bírni. (Sni, fejlődési zavar, dislexia, disgrafia, beszédhiba, matek felmentés...)

A karrier célom, Angliában vhol animátorként vagy a disneynél dolgozni.

Persze még az egyetemhez van 4 évem

2020. ápr. 22. 17:13
 1/1 anonim ***** válasza:

Szia!

Előre is mondom, hogy nem vagyok járatos a grafikus foglalkozásban,(egyetemre viszont járok, bár egy egészen más területen fogok diplomázni, ha minden jól megy 2 hónap múlva) így csak a véleményem tudom leírni. Vannak olyan foglalkozások, pl. orvos vagy tanár, ahol tényleg azt tanulod az egyetemen, amit később csinálni fogsz, pl. a tanároknak megtanítják az adott tantárgyak mellett persze, hogy hogyan adják át a tudásuk ill. hogy hogyan kell bánni a diákokkal. Vannak olyan tudományterületek, amik túl gyorsan fejlődnek ahhoz, hogy az egyetem eléggé aktuális és hasznos tudást nyújtson vagy épp túl szerteágazóak, ezért az ember ugyan végigkínlódja a felesleges órákat, de jó esetben már hallgatóként elmegy dolgozni és elhelyezkedik a szakterületén belül(nem általános, de azért elég sok példa van rá). Vannak persze akik könnyen tannulnak vagy csak szeretnek tanulni, és így nem gondolnak bele, hogy ez mind hasznos lesz-e nekik(és ez nem is baj, ha szeretik, amit csinálnak). Vannak olyan területek ahol a kreativitás, és sok más egyéb - nem egyetemen megszerezető készség - fontosabb ahhoz, hogy jó szakember legyél, mint a papír, hogy tudod-e valaminek a történetét

Én azt gondolom, hogy a te területed is olyan, amiben nem csak egyetemi keretek között lehet hasznos tudásra szert tenni. Én mindenképpen megpróbálnám magam képezni a helyedben, olyan módon, ami a legjobb tanulási mód számodra. Ezen felül abszolút nem zárnám ki az egyetemet sem, ha Magyarországon akarsz továbbtanulni, akkor pl. az első félév után itthagyhatod, vissza se kell fizetni, ha nagyon nem jönne be. De ami a legfontosabb, hogy az egyetemet egy lehetőségnek kell tekinteni, de nem az egyetlen ami adhat értékes tudást. Van aki könnyen tanul, mégse végzi el, mert nem passzol hozzá. Ha fontos neked, akkor szerintem megéri küzdeni(persze előbb mindenképpen nézd meg a szak tantervét, hogy kb mégis mibe vágsz bele, mennyire kell pl. matek). Azt írod, hogy még 4 éved van ezt eldönteni, az nagyon sok idő. Én addig azzal foglalkoznék amit szeretek és amiben jó vagyok, ebben képezném magam, közben esetleg megpróbálnék találni olyan tanulási módokat, amikkel a tanulási zavar ellenére is könnyen tanulsz és megtalálni azt, amiben tényleg jó vagyok, és tudnám csinálni később munkaként is.

Szerintem nem kell parázni ezeken, még nagyon az elején vagy.:)

Kitartást!:)

2020. ápr. 23. 03:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!