A biológiával, és matekkal milyen szakra lehet menni?
Oh, el is felejtettem a jó kis összehasonlító élettant! Oh az elektrofiziológia!! A patch clamp meg az ilyen áramos cuccok, mondjuk én a idegtudomány szakirányon voltam és neurológiai laborban dolgoztam, mégsem rajongtam ezekért a részekért. Jobban szerettem a gyakorlatias dolgokat. De amúgy tény, lehet, hogy pont ezeket fogod megszeretni! Én se gondoltam volna, hogy majd ezek érdekelnek, a neurodegeneratív betegségek, aztán tessék, mégis. Pedig úgy mentem egyetemre, hogy belőlem genetikus lesz!
Bár arra készülj fel, hogy ha nem akarsz kutató lenni, nincs értelme a biosznak. Nem keresel jól vele... Ez hivatás.
Mellesleg sokkal nagyobb a kereslet biomérnökök iránt, amiben már sokkal több szerep jut a mateknak, mindenképp érdemes utánanézni a szaknak.
Hát olyan egyetem nem igazán van ahol biosz van, de fizika, kémia nincs.
Még a biomérnökin is ott vannak.
Egyébként nézelődj...
"A másik a biológia-matek, vagy matek-angol szakos tanár. Ahhoz nem kell belérzőképesség, csak az anyagot kell leadni a diákoknak, esetleg kérdésekre válaszolni..."
Sürgősen felejtsd el a tanári pályát!! Túl sok ilyen tanár van így is!! Csak ledarálja az anyagot, emberileg nulla.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!