Emelt biológiával és közép infóval, közép matekkal biomérnöknek mehetek továbbtanulni?
A biomérnök az mérnök, tehát alkalmazott szakember. Azt nézi, hogyan lehet ipari méretben hasznosítani valamit, nagy méretben termelni fermentorban stb.
A biológus az tudós, tehát elméleti szakember. Új dolgokat vizsgál, amit aztán adott esetben a biomérnök tud majd ipari méretben hasznosítani.
Ez az elmélet.
Gyakorlat: mi érdekel? az ipari berendezések, mérnöki feladatok, vagy alapkutatási feladatok.
Ha az egyiket elvégzed BSc-n elvileg lehet MSc-n folytatni a másikon némi pótlás után (biológia esetén az állat és növény biológia, ökológia, ilyesmivel. Biomérnök esetén szerintem matek, mérnöki ismeretek, esetleg némi kémia).
Nézegesd a tantervi hálót, követelményeket az alapján lehet látni.
A DE TTK biomérnök MSc-n van valami vállalkozói szakirány, bár lehet hogy már megszűnt.
Kb mindegy mivel mész, az első félév alatt azon túllépsz, de azért emelt értettségi az némi előny
Fejlődő terület, rengeteg specializálódási lehetőség, csak ajánlani tudom: molekuláris bionika.
Ez konkrétan bioszos-matekos-kémiás-fizikás-infós, a PPKE oldalán utána tudsz menni az órarendnek is, neked megfelelő arányban keverednek-e az egyes tárgyak.
A sima biológus képzésnél ez sokkal előnyösebb és sokszínűbb, sokoldalúbban használható diploma.
Több a biosz benne mint a biomérnökin, bár itt is nagy a hangsúly a matekon - mehetsz kifejezetten bioszos MSc-re is utána, meg megírhatod a szakdogát kifejezetten bioszos helyen, hogy ezt ellensúlyozd.
Mindenképpen érdemes utánanézni szerintem a szaknak, ha a biomérnöki felmerült. Meg a felvi.hu-t is nézd meg. Sok újat lehet onnan tanulni ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!