Összességében egy átlagos képességű, de jó-jeles tanuló ma mennyi időt tölt otthon tanulással iskola után és hétvégén?
Nem nézve a mostani járvány periódust. Kimondottan a jó vagy szorgalmas tanulók "munkaidejére" lennék kíváncsi :D.
Akár egy hét/órában is lehet gondolkozni. Heti mennyi órát seggeltek? Melyek azok a tárgyak amelyek sokkal több erőfeszítést igényelnek?
A zsenik válaszai nem izgatnak (az egyszer elolvasom és már tudom típusúak pl.)
Köszönöm a válaszokat :)
Hm, úgy két perctől három óráig bármennyit.
Egy viszonylag erős kéttannyelvűbe járok, jó képességűnek nem mondanám magam, de azért nem szakadok meg a tanulástól (nem is vagyok csak négyes). Most igyekszem magam odatenni, átlagosan valami ilyesmi lehet:
MAGYAR IRODALOM - megcsinálom a házit, dolgokat előtt egy üres word dokumentumba kiírom a tankönyv és a füzet vázlatát egyesítve, valamint elolvasom a kötelező műveket, és szorgalmit is szoktam csinálni. Úgy napi legfeljebb 1,5 órát mondanék, 2-3 óra akkor, ha témazáró előtt vagyunk.
MAGYAR NYELVTAN - kiírom a füzet vázlatát, megcsinálom a házi feladatokat, egy kicsit átolvasom a tankönyvet. Napi legfeljebb 0,5 óra, témazáró előtt 2 óra.
TÖRTÉNELEM - Ez nálunk idegen nyelven van. Házit ritkán kapunk, így csaka füzet vázlatát kell kiírnom, a magyar és az idegen nyelvű tankönyvek kijegyzetelnem, valamint ugye szótárazási feladatok. Átlagosan napi 1 óra, témazáró előtt akár 4-5 óra is, az idegen nyelv miatt.
MATEMATIKA - Van magyarul és idegen nyelven is. A magyar nyelvűre ritkán készülök, a tanár szörnyű, így az internet oktatóvideóira támaszkodom. A másikat kedvelem, de arra sem sokat tanulok, mivel az lényegesebben egyszerű. Napi legfeljebb 0,5 óra, dolgozat előtt 1 óra körül.
KÉMIA - Minden órára kell készülni, viszont órán remek kis vázlatokat írunk, ezt szoktam begépelni. Napi úgy 1 óra, témazáró előtt 2-3 óra is, a nehéz dolgozatok miatt.
FŐ IDEGEN NYELV - Sok házit szoktunk kapni, valamint még szorgalmikat is csinálok, meg persze az alap feladatok: szótárazás, fordítás, stb... Napi úgy 1-2 óra, mivel sok dolgozatot írunk. Témazáró előtt viszont csak ismételnem kell, így ott is 1-2 órát mondanék.
MÁSODIK IDEGEN NYELV - Az órák lazák, házit nem kapunk, szótárazás és dolgozatok ritkán vannak. Napi legfeljebb 0,5 óra, dolgozat előtt úgy 2 óra.
Egyéb munkák:
- idegen nyelv szavaiból szókártyák (1-3 óra)
- másodlagos idegen nyelv külön tanulása (3 óra)
- tananyaghoz kapcsolódó videók (1 óra)
Hétköznap 16:00 körül érek haza mindig, 17:00-18:00 között szoktam elkezdeni tanulni. Naponta nagyjából 3-4 órát szoktam foglalkozni az iskolai dolgokkal.
Hétvégén úgy 4-5 órát foglalkozom az iskolai és a mellékes dolgokkal.
Ezek nem mindig jelentenek intenzív tanulást, sokszor tartok szünetet, amíg teát főzök vagy akár tv-t nézek. Több tantárgyam van ennél, de azok mellékesebbek, nem biztos, hogy a kérdezőnek is van. Hétköznap mindig olvasok, úgy napi 1-2 órát az utazás és várakozás miatt, de zavar a környezetem, így elég lassan szoktam haladni. Vannak hobbijaim is, és szombatonként egy fél napot el szoktam járni sétálni ismerősökkel. Aludni hétköznap 7-4 óra között szoktam (vagyis van 7 és 4 óra közötti az alvás ideje), mikor hogyan sikerül. Hétvégente akár 10 órát is alszom. Valamint eléggé szétszórt és figyelmetlen vagyok, a rendszerezettséget nem ismerem, mindenem kaotikus, így ugye sokkal nehezebb dolgom van.
Ha bármi kérdésed van, nyugodtan írhatsz, és remélem segíthettem :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!