Koreai vagy kínai nyelv?
Szia!
Én kínaiul tanulok,de van pár nagyon jó ismerősöm aki Koreás.
2019-ben Magyarországon szerintem egyértelműen a Koreai volt keresettebb, mivel nagyon sok koreai cég települt és települ most is Magyarországra, azonban ezzel nincs arányban a beszélők száma,és b2-es v c1-es tudással már nagyon jó pénzeket lehetett csinálni.
Nagyon sok koreai turista van(volt, rip) Budapesten, ha érdekel a turizmus, biztosan hasznos.
Kínaiul nagyon sokan tanulnak (mindenki kínaiul tanul), viszont arra is nagy kereslet van, és csomó (rém) történetet hallani hogy alaptudással, pl ilyen HSK4 szinten ami még szinte semmi, tolmácsolni mennek az emberek meg ingatlanozni :DDD vicc.
Így átgondolva nem tudom megmondani, tavaly koreaaival még szerintem jobb pénzeket lehetett csinálni otthon szabadúszóként, keresetkiegészítésként, de Kína az Kína, szóval a kínai tudásod a jövőben csak egyre értékesebb lesz.
Én azért kezdtem el Kínaiul tanulni mert az egyetemen jött egy visszautasíthatatlan lehetőség hogy kitudok menni oda 1 évre, ott elkezdtem, most meg már egész jól megy. Semmi kulturális vonzalom nincs mögötte, sőt :D Így alakult, akkor meg már addig ütöm a vasat, amíg meleg, folytattam otthon is. Most HSK5-re készülök, de HSK6 a cél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!