Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Szerintetek egy földrajz...

Szerintetek egy földrajz szakos tanártól elvárható, hogy tisztában legyen a világ összes országának az elhelyezkedésével vaktérképen?

Figyelt kérdés

Földrajz szakos tanárnak készülök aztán foglalkoztat néhány kérdés.

Most ez különösebben, mivel akad néhány olyan ország aminek a nevét ha meghallom csak pislogok és azt sem tudom melyik földrészen található :D

Leginkább a szigetországokra jellemző ez :D

Szerintetek ez nagy szégyen? Vagy egyetemen úgyis belénk ütik?

2020. márc. 8. 01:49
 1/6 anonim ***** válasza:
0%
Szerintem nem kell mindet bemagolni. Minek? Úgyis ha kell valami, beütöd az internetbe. Ha pl most mondjuk valami nehéz nevű országot akarsz megjegyezni. Lehet, hogy pl sose utazol oda mondjuk kirándulni. Meg ha pl mondjuk nemtom,hogy kell ezt mondani, de mondjuk egy ilyen zártabb gazdaság, akkor nem is nagy befolyásuk van a kereskedelemre, meg satöbbi; szóval tehát azt minek. Gyerekek se fognak kérdezni olyan országokról, amiknek még ők se tudják a nevét.
2020. márc. 8. 02:06
 2/6 anonim ***** válasza:
76%

Azt mondanám, hogy elvárható. Nem vagyok földrajz tanár de álmomból felkelte is eltudnám sorolni a Kanári-szigeteket, vagy hol van pontosan Myanmar, esetleg Torontó, Montreal, Quebec elhelyekezdését vaktérképén meghatározni.

Egyelőre ne aggódj ezen, idővel úgy is tudni fogsz mindent. Az évek alatt lesz időd nemcsak az ország elhelyezkedését megtanulni, de az ott elhelyezkedő városokat, tavakat, folyókat, nevezetességeket stb.

Sőt szerintem előbb vagy utóbb elkezdesz utazgatni majd, úgypedig könnyebb is lesz megjegyezni :)

2020. márc. 8. 02:16
 3/6 anonim ***** válasza:
91%

Igen. Véges számú, nem is nagy mennyiségű, ritkán változó információról van szó.

Nekünk volt olyan óránk egyetemen, ahol nem csak a vakterkep kellett hanem főváros, jellemző gazdasági tevékenység, politikai helyzet minden országról..

Kifejezetten könnyű és élvezhető óra volt, és megcsak nem is földrajzos voltam...

2020. márc. 8. 04:31
 4/6 anonim ***** válasza:
86%

Igen, elvárható, sőt!!

Ahogy előttem is írták, ez nem változik, remélhetőleg minden kontinens és ország ugyanott marad még sokáig :-)

Annyit tudok segíteni, hogy a Google play áruházban van ingyenesen letölthető játék telefonra, ami kifejezetten ezzel foglalkozik: melyik országnak mi a fővárosa és ha jól emlékszem, talán vaktérkép is van. Simán tudok gyakorolni közlekedési eszközön utazva is.

2020. márc. 8. 07:29
 5/6 anonim ***** válasza:
86%
Én földrajz tanár szakos hallgató vagyok, és tisztában vagyok vele.
2020. márc. 9. 23:38
 6/6 anonim ***** válasza:
25%
Ez hülyeség azért, geográfus mesterdiplomás és középiskolai földrajz szakos tanár vagyok, azért az összes országot én se tudnám 100%-ra elhelyezni. Nyilván ha azt mondják, hogy Belize, akkor tudom, hogy merre van, de simán lehet, hogy összekeverem Nicaraguával. Ráadásul ez olyan tudás, amit ha nem használsz, el fogod felejteni. Szerintem egy Európa országai vaktérképet illik tudni kitölteni, de azért ha összekevered mondjuk Burundit és Ruandát, az nem jelenti azt, hogy szar tanár vagy, mert teljesen felesleges tudás. Nagyjából tudd belőni, hogy Afrika melyik régiójában keresd, aztán kész. Teljesen felesleges bemagolni, de azért olyan ne forduljon elő, hogy egy országnevet hallva még a kontinens sincs meg.
2022. máj. 14. 14:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!