Szerintetek egy földrajz szakos tanártól elvárható, hogy tisztában legyen a világ összes országának az elhelyezkedésével vaktérképen?
Földrajz szakos tanárnak készülök aztán foglalkoztat néhány kérdés.
Most ez különösebben, mivel akad néhány olyan ország aminek a nevét ha meghallom csak pislogok és azt sem tudom melyik földrészen található :D
Leginkább a szigetországokra jellemző ez :D
Szerintetek ez nagy szégyen? Vagy egyetemen úgyis belénk ütik?
Azt mondanám, hogy elvárható. Nem vagyok földrajz tanár de álmomból felkelte is eltudnám sorolni a Kanári-szigeteket, vagy hol van pontosan Myanmar, esetleg Torontó, Montreal, Quebec elhelyekezdését vaktérképén meghatározni.
Egyelőre ne aggódj ezen, idővel úgy is tudni fogsz mindent. Az évek alatt lesz időd nemcsak az ország elhelyezkedését megtanulni, de az ott elhelyezkedő városokat, tavakat, folyókat, nevezetességeket stb.
Sőt szerintem előbb vagy utóbb elkezdesz utazgatni majd, úgypedig könnyebb is lesz megjegyezni :)
Igen. Véges számú, nem is nagy mennyiségű, ritkán változó információról van szó.
Nekünk volt olyan óránk egyetemen, ahol nem csak a vakterkep kellett hanem főváros, jellemző gazdasági tevékenység, politikai helyzet minden országról..
Kifejezetten könnyű és élvezhető óra volt, és megcsak nem is földrajzos voltam...
Igen, elvárható, sőt!!
Ahogy előttem is írták, ez nem változik, remélhetőleg minden kontinens és ország ugyanott marad még sokáig :-)
Annyit tudok segíteni, hogy a Google play áruházban van ingyenesen letölthető játék telefonra, ami kifejezetten ezzel foglalkozik: melyik országnak mi a fővárosa és ha jól emlékszem, talán vaktérkép is van. Simán tudok gyakorolni közlekedési eszközön utazva is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!