Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » 9. -es gépész lehet még...

9. -es gépész lehet még programozó?

Figyelt kérdés

9.-es vagyok, gépész szakra járok amit nagyon nem szeretek.. részben azért, mert félek, hogy vagy nagyon alja helyre kerülök, vagy a legjobb mérnökök közé.. Sajna ez a kettő jön ilyenkor szóba... A kettő között nincsen semmi :( Ez tapasztalat, MINDEN olyan ismerősöm aki gépész volt ezt mondta..

Programozó szakra szeretnék átmenni.. vagy infromatikus.. Egy kezdő programozó BÁRHOL megállja a helyét, BÁRHOVA felveszik, ahol hiány van. Ott a határ a csillagos ég..

A fizetés is ég és föld ez a kettő között.. legjobb mérnök 800e Ft-ot kereskb, külfölfön ennek a dupláját.. Informatikus itthon 1,5-2m Ft külföldön 5-8m Ft/HÓ

Szüleimnek elég sok vagyona van, ezek mind ingatlanok, szállodák éttermek..

Ha nem keresek havi minimum 2m Ft-ot ne is álmodjak arról, hogy fent tudom tartani akár csak egyiket is...

Így nagyon nagy bajban vagyok!

2020. febr. 29. 19:18
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:

"Egy kezdő programozó BÁRHOL megállja a helyét, BÁRHOVA felveszik, ahol hiány van. Ott a határ a csillagos ég..

A fizetés is ég és föld ez a kettő között.. legjobb mérnök 800e Ft-ot kereskb, külfölfön ennek a dupláját.. Informatikus itthon 1,5-2m Ft külföldön 5-8m Ft/HÓ"

Ez nagyrészt mese habbal. Persze, ha nagyon jó vagy, akkor lehet ennyit keresni, de egy átlagos műszaki érdeklődésű kamaszt feltételezve nem vagy az. De ne legyen igazam :)

Persze, még lehetsz az. Ha tényleg nagyon utálod a sulit, akkor válts. Ha pedig végigcsinálod a gépész sulit, utána még mindig mehetsz infós okj-re, egyetemre, egyéb programozós sulikba. De itt a lényeg: nem mindenki programozó alkat és leginkább nem mindenkiből lesz JÓ programozó. Egy kis tehetség kell hozzá, és méginkább nagyon sokat kell tanulni érte. Nem egy tündérmese a jól hangzó fizetésekig vezető út, ha nem vagy egy zseni, de kifizetődő.

2020. febr. 29. 19:31
 2/20 anonim ***** válasza:
100%

"A kettő között nincsen semmi"

- ez hülyeség, van!

"Egy kezdő programozó BÁRHOL megállja a helyét"

- Mért is? van már tapasztalata kezdőnek?, van ám alja hely ott is, sőt... :) Nekem meg pont ilyen ismerőseim vannak akik arról panaszkodnak...

"A fizetés is ég és föld ez a kettő között"

- Miből gondolod, hogy te leszel annyira jó programozó/informatikus, hogy megütöd a top mérnök fizetés szintet? (persze legyél, az elszántság jó) Meg hát aki a 800 ezret kevesli 9. es létére annak javaslok pár hónap közmunkát... döbbenet

"ne is álmodjak arról, hogy fent tudom tartani akár csak egyiket is..."

- Ember... ezek elviekben hoznak ám bevételt, ha meg veszteséges valamelyik majd eladod

Nem vagy bajban.. mért lennél?

Igazából az egész kérdés felesleges, az első mondatod után: "9.-es vagyok, gépész szakra járok amit nagyon nem szeretek" - Nem szereted, ennyi, nem kell ragozni, fiatal vagy, 1001 lehetőséged van még, akár egyetemen is, több diplomád is lehet, ne fossál ilyen fiatalon, mert "azt hallottad" az emberek többsége hülyeségeket beszél és elfelejtik, hogy rajtuk is vastagon múlik, hogy hova kerülnek és mennyit kapnak :)

2020. febr. 29. 19:51
 3/20 anonim ***** válasza:
Kollégám 32 évesen kezdett el programozni. Bírom a srácot, jó gondolkodása van.
2020. febr. 29. 20:20
 4/20 anonim ***** válasza:
100%
Várjatok, ez nem hogy azt hiszi, hogy 800 ezret fog keresni, de 1.5-2 milliót :DDDDDDDDDDDDD
2020. febr. 29. 20:57
 5/20 anonim ***** válasza:
100%
Belőled is max rendszergazda lesz ilyen felfogással...
2020. febr. 29. 22:55
 6/20 A kérdező kommentje:

Játékfejlesztő programozó? hmm? írtam már egy 2d-s játékot. kb 1 hónap volt.

sajnos 2m Ft kereset édeskevés. Nem lehet normálisan megélni.. Azon kell filózni minden nap, hogy jajj van-e pénzem erre van-e pénzem arra..

2020. márc. 1. 10:09
 7/20 anonim ***** válasza:
Kezdő programozó vagyok, nem egészen egyéves tapasztalattal nettó 200 ezer Ft-ot keresek. Fizetésemelésre csak jövőre számítok. Viszont ez egy nagyon jó hely, korlátlan otthoni munkával.
2020. márc. 1. 10:22
 8/20 anonim ***** válasza:

Junior programozóként maximum 300 keresel. És ez jó pár évig így lesz. Nem kapsz komoly feladatokat. Rengeteget kell tanulnod és lépest tartani az informatikával. Fél évente minden változik. Lehet, hogy valakiben nagyon profi leszel egy pár év után aztán többet nincs szükség arra a nyelvre és tanulhatsz mást...

Gépészként nincs meg ez az iszonyatos fejlődés. A műszaki rajz 20 év múlva is ugyanaz lesz.

2020. márc. 1. 10:30
 9/20 anonim ***** válasza:
Amúgy aki a pénzért akar menni programozni, az nem lesz jó programozó.
2020. márc. 1. 10:31
 10/20 A kérdező kommentje:

mégis mi másért mennék? Maradhatok gépész, ha az többet fizet. Alapjában véve SEMMIT nem szeretek! De muszáj, mert különben nem lesz pénzem... És én aztán nem fogok itt nyavajogni anyámnak, hogy de anyucii adj kölcsön, csak nettó 400-at keresek, nem tudom megvenni a legjobb videókártyát... És ez így nem élet.. Ha már van egy olyan "megfizethető" dolog amiért VÁRNOM kell, hogy legyen pénzem rá ott már el van cseszve az egész...

Ezt apa mondta: Addig nem keresel jól, amíg van olyan dolog amire várnod kell az életben..

2020. márc. 1. 10:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!