Megéri cnc irányba menni?
Figyelt kérdés
ezalatt értem: cnc programozó, gépkezelő, forgácsoló, cad-cam, gépgyártás technológiai technikus.... mérnök
Tapasztalatok, minden ami cnc-vel kapcsolatos!!!!
Esetleg melyiket érdemes elvégezni a felsoroltak alapján?
2014. máj. 11. 14:01
1/4 anonim válasza:
szia, én most kezdtem el egy cnc tanfolyamot elméletileg cnc forgácsolóként fogok végezni még kb 11 hónap 10 hónap múlva. elhelyezkedni benne könnyű, a kezdő fizetés is nettó 150 ezer az átlag mindenhol szinte. de ezeket csak saját zsebből tudod finanszírozni, viszont ha elvégzel egy gépgyártás technikusit, meg mellette egy cad-cam et tuti hogy alkalmaznak majd cnc sként
2/4 anonim válasza:
Felejtős! hagyd a fenébe, sok év tapasztalat kell hogy elismerjenek, meg már tele van a szakma olyan kezdőkkel akik vasat sosem láttak, elvégezték az okj-s meg f...szom tudja milyen tanfolyamokat,odaállnak a gép elé de fogalmuk sincs milyen fordulattal kell megforgatni egy fúrót,anyagminőségről meg életükben nem hallottak. Azt hiszik hogy van a vas aztán ennyi. Úgyhogy válassz más szakmát!
3/4 anonim válasza:
Attól függ milyen iskolát fogsz ki, ha gyakorlaton gépek mellett lesztek és számon kérik a tudást tőletek rendszeresen, akkor az oké. de ha fociztok meg be se kell járni gyakorlatra, azzal nem mész sokra.
Pályakezdő cnc-s 0 gyakorlattal max bruttóban kap 150e-et, és akkor összeteheti a kezét.
4/4 anonim válasza:
Ha tényleg érdekel megéri. Tény, hogy elég divatos szakma lett és lenne konkurenciád, de ha rendesen megtanulod, a gyakorlati részét is komolyan veszed, önállóságra törekszel, pont az ilyen vasat alig látott szerencsétlenek miatt lesz helyed a szakmában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!