Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Szeretem az irodalmat, jó is...

Szeretem az irodalmat, jó is voltam belőle, tudok kezdeni vele valamit?

Figyelt kérdés

Középiskolában szinte végig 5-ös voltam irodalomból.

Szeretem is, érdekel is.

Egyetemre szeretnék menni, de van-e olyasmi szak, ahol tudom hasznosítani irodalomtudásom, és meg is tudok élni belőle?

2010. júl. 23. 23:25
 1/6 anonim ***** válasza:
75%
Magyar szak, szabad bölcsészet, hogy ez pontosan mire jó, azt passzolom.
2010. júl. 23. 23:34
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Általában tanárok szoktak lenni a magyarosok, de ha jó vagy, akkor MA-n majd ne tanárira menj, hanem valamilyen irodalommal, kultúrával kapcsolatos szakra és akkor kutathatsz, részt vehetsz mindenféle szerkesztésben, meg ilyesmi:)
2010. júl. 24. 10:18
 3/6 anonim válasza:
Háát sztem aműszaki pájának meg az olyanoknak ahová sajnos a matek kell nagyob értelme van. Egy magyarral kommunkáció, meg bölcsész az ami szóba jöhet estleg jog de az sem teljesen, ahol kimondottan magyart tanulsz az csak a magyar szak. Csak az már persze más kérdés, hhogy az ember hogyan él meg havi 90ből
2010. júl. 25. 18:17
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Azért nem kell lebecsülni ennyire. Nem 90 az a 90, ha valaki tényleg jó. Mint ahogy nem 200 az a 200, ha valaki nem jó mérnök, vagy műszaki valaki.
2010. júl. 25. 19:09
 5/6 A kérdező kommentje:

Köszi.

Tanár nem szeretnék lenni, nem vagyok az a típus, aki úgy szívesen kiáll az emberek elé... és amúgy is, nem rég szabadultam a suliból, gondoljátok, hogy volna kedvem visszamenni?! :D

Arról nem is beszélve, hogy beszélgettünk ano néhány tanárunkkal anyagi kérdésekről, és bizony ők is azon a véleményen voltak, hogy nincsenek megfizetve a tanárok.

Ismerősi, rokonsági körből is tudom, hogy nincsenek...

Egyébként szakmám szerint informatikus vagyok, és egy fémmegmunkáló cégnél dolgozom jelenleg.

Érdekel a filozófia, az irodalomtörténet, a szociálpszichológia, és a pszichoanalízis is, de mégis az versek, novellák, regények világa áll hozzám a legközelebb.

2010. júl. 27. 15:01
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Hát, ahhoz pedig a magyar szak megy akkor. Vagy ha idegen nyelven is érdekel, akkor nyelvszak, mesterképzésen pedig fordítás és lehet fordítani:)

Vagy a nagyon okosak mehetnek doktorira és akkor lehet egyetemen tanítani, az azért más, mint egy általános, vagy középiskola, főleg, ha gyakorlatokat tartanál. Az egyetemi tanárok meg jobban meg vannak fizetve. Csak hát oda sok ész kell és folyamatos publikálás.

2010. júl. 27. 21:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!