Ti, akik nem a BME-n tanultok nem érzitek magatokat "kevesebbnek"?
Figyelt kérdés
Én nekem sokszor eszembe jut, hogy mehettem volna az ország legjobb műszaki egyetemére, mégis egy vidékire mentem. PErsze imádok oda járni, csak valahogy mindig rákattan az agyam arra, hogy: Basszus, mehettem volna oda is, mert bőven a ponthatár felett voltam! És hogy lehet nagyobb eséllyel indulnék a munkaerőpiacon, ha BME-n végeznék.
Nektek szokott ilyen lenni?
Főleg olyanok véleménye érdekelne akik műszaki képzésre és vidéki egyetemre járnak.
#egyetem-BME-műszaki-kar-képzések-szak-oktatás
2020. febr. 3. 11:01
11/13 anonim válasza:
Bár én nem műszaki képzésre járok, de hasonló helyzetben vagyunk. Én is vidéki egyetemen tanulok, amikor bőven az állami ponthatár felett voltam bármelyik nagynevű budapesti képzésen is. Még csak elsőéves vagyok és néha rámtört ez az érzés, hogy jól érzem magamat itt, de basszus mehettem volna a Corvinusra is. Lehet, hogy ez azért van, mert sokan előszeretettel hangoztatják, hogy mennyivel többet ér az ott szerzett diploma, színvolasabb a képzés, jobb szakember leszel, stb. Úgy gondolom, hogy a fővárosi nagy egyetemeknek is megvannak az egyértelmű előnyei (több a lehetőség, több szabadon választható tárgy, szakmai előadások, szakkoli..), ugyanakkor én tényleg azt érzem, hogy nem döntöttem rosszul. Kisebb egyetemen sem rossz a képzés (tapasztalataim szerint), közvetlenebb a hangulat, ha érdeklődsz, akkor úgymond könnyebb "kitűnni", az oktatók is jobban ismernek. A lehetőség itt is adott, hogy fejlődj, tanulj, gyakorlatot szerezz. Meg hát az élet is olcsóbb na, ez is szempont.
12/13 anonim válasza:
A Corvinusra is ugyanaz vonatkozik, mint a BME-re: noname, kis kelet-europai egyetem. 1001+ helyen küzd a bent maradásért. [link]
13/13 anonim válasza:
5-ösnek teljesen igaza van. Én azt bánom, hogy BME-re járok.... Ritka, felesleges szopás az egész. Életem egyik legnagyobb hibája volt. (társaságot leszámítva)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!