Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Ti, akik nem a BME-n tanultok...

Ti, akik nem a BME-n tanultok nem érzitek magatokat "kevesebbnek"?

Figyelt kérdés

Én nekem sokszor eszembe jut, hogy mehettem volna az ország legjobb műszaki egyetemére, mégis egy vidékire mentem. PErsze imádok oda járni, csak valahogy mindig rákattan az agyam arra, hogy: Basszus, mehettem volna oda is, mert bőven a ponthatár felett voltam! És hogy lehet nagyobb eséllyel indulnék a munkaerőpiacon, ha BME-n végeznék.

Nektek szokott ilyen lenni?

Főleg olyanok véleménye érdekelne akik műszaki képzésre és vidéki egyetemre járnak.

#egyetem-BME-műszaki-kar-képzések-szak-oktatás
2020. febr. 3. 11:01
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
4 egyetemre is jártam életemben, egyik se egy akkora csoda, hogy ilyen érzéseket okozzon, nekem elhiheted. Nincs akkora különbség, mint azt naívan gondolod.
2020. febr. 3. 11:04
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
nem
2020. febr. 3. 11:04
 3/13 A kérdező kommentje:

Sokan pedig szeretik hangoztatni, hogy a BME-t meg sem közelítik a vidéki sulik.

Csak vizsgaidőszakban szoktam ezen elgondolhozni, mert ilyenkor szeretik az ott tanuló ismerőseim hangoztatni, hogy bezzeg nekik mennyire nehéz és sokkal többre fogják vele vinni, mert ők ott tanulnak.

2020. febr. 3. 11:07
 4/13 anonim ***** válasza:
83%

Ilyenkor gondolj arra, hogy a BME az 1001+ helyekért (lefordítom: “futottak még”) verseng Ulánbátorral a bent maradásért. [link]

Még Prága is köröket ver a BME-re a 801-1000 helyével. :P [link]

Bécs például 351-400. [link]

Oké talán nem fair a 43. Münchennel összehasonlítani, de ezt hívhatjuk előkelő műszaki egyetemnek a CEE térségben: [link]

Most őszintén nem mindegy, mennyire hordják fent az orrukat a BME-sek a fentiek fényében? :D

2020. febr. 3. 11:12
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

Máshol sokkal könnyebb elérni azt az átlagot, hogy ingyenes maradjon. A jobb átlag miatt különböző ösztöndíjakat is könnyebb szerezni. Vidéken mégiscsak olcsóbb az élet...stb

Legyen büszke rá, hogy ő megszakad a tanulásban én meg nem. Engem nem érdekel. Ettől függetlenül én értek a szakmámhoz és jó fizetést kapok.

2020. febr. 3. 11:53
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
Semmivel sem több egy BME-s, de semmivel. Szerintem ezt te nagyítod fel. Ha valaki hülye, azzal nem kell beszélgetni. Keress normális társaságot és engedd ezt el!
2020. febr. 3. 12:04
 7/13 anonim ***** válasza:
13%
Csak azt állítom egy 280 pontos egyetem nem lehet olyan mint egy 400 pontos !!!
2020. febr. 3. 12:56
 8/13 anonim ***** válasza:
87%

7-es: De nem is lehet olyan nagy különbség közte. BME-n azért olyan magas a ponthatár, mert sokszoros a túljelentkezés az egyetem hírneve miatt, meg ugye a főváros is kecsegtetőbb egy fiatalabbnak mint Kecskemét vagy bármenyik vidéki város. A vidéki egyetemeken lehetetlen sokszor megtölteni a szakokat, sok a fölösleges férőhely így azokat a diákokat is felveszik akiknek épphogy meglett a 280 pont. Lásd: két osztálytársam is továbbtanult 290 ponttal, most szenvednek is az alapozó tárgyakkal... matekból még aláírás közelében sem voltak.

Nehézségben meg max annyival vannak előnyben a vidékiek, hogy sok egyetemen szinte mindenből van keresztfélév ha buksz, BME-n meg megy a szivatás.

2020. febr. 3. 13:42
 9/13 anonim ***** válasza:
81%
Én jártam a BME-re levelezőn, egyáltalán nem AKKORA szám. Igen, megvan a hangulata. De épp elég volt belőle annyi, amennyi volt, nem bánom, hogy az alapdiplomám máshol végeztem, sőt!
2020. febr. 3. 16:32
 10/13 anonim ***** válasza:
81%

Tök mindegy...

BME-nek azért nagyobb a hírneve mert több "zseni" jár oda mint általában máshova. Nem a BME termeli ki a zseniket hanem fordítva.

Mondjuk nálunk van egy srác aki országos matek fizika versenyen dobogós mindig, és nem egy BME hallgatót hagy le... Az meg hogy név... Ha nem érdekel semmi a BME-n se leszel jobb. Keményebb matematikai alapod lesz, meg fizikai, de ma már hány mérnököt látsz papíron rajzolgatni A0-ban, vagy szerkezet terhelését levezetni integrálokkal? Se idő nincs, és az efféle hiba nem is megengedett. (Lásd, volt egy hajó még 1980-as évek körül aminek a tömege kb egy 2x-es vagy 10x-es szorzót kapott elírás miatt.)

2020. febr. 3. 20:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!