Pszichológiát vagy jogot tanulnátok inkább?
https://www.gyakorikerdesek.hu/kozoktatas-tanfolyamok__egyeb..
Úgy látom nem jött be a kutatósdi neked, ezért kamukérdésekkel próbálkozol, amire kamuválaszokat írkálsz. 🤡
21. Tévedsz, a kérdést nem én tettem fel, de az első válasz csakugyan az enyém.
Én örömmel látom, hogy egyre több embernek van elege a bohócdoktorok ripacskodásából. Fontos a pályaválasztók figyelmét felhívni arra, hogy csak azért ne menjenek jogásznak, mert “ott doktori címet adnak”.
"Én örömmel látom, hogy egyre több embernek van elege a bohócdoktorok ripacskodásából."
Már megint mindősíted őket hiába magyarázod, hogy te elismered mint mesterszak meg stb.... másik szavaddal már ütöd.
A jogászok joggal viselik a nevük előtt a dr-t, mint ahogy mindenki, akinek a diplomájához jár. Ha neked ez nem tetszik verd az asztalt a jogalkotóknál, ne a jogászokon töltsd ki a frusztrációd. Egyébként meg érdekes, hogy a jogi egyetemeken is PhD-k és Professzorok oktatnak, mégse probléma senkinek se, hogy doktorit adnak jogon is, egyikőjük se veri az asztalt a tudományos fórumokon, meg sehol, hogy szüntessék meg ezt a rendszert, mert nekik nem tetszik, hogy egy Msc-hez is lehet doktorit szerezni.
Az meg netto baromság, ha manapság már PhD-t egyre nejezebb szerezni, mivel egyre szükül sok területen a kutatások köre. Akkor ha kihal a mai tudományos generáció, 50 év múlva már nem lesznek tudományos fokozatú oktatók az egyetemeken vagy mi van?
“Már megint mindősíted őket”
Nem, én a ripacskodókat minősítettem, nem a jogászokat. Az én jogász ismerőseim nem kérkednek a foglalkozásdoktorijukkal.
“ A jogászok joggal viselik a nevük előtt a dr-t, mint ahogy mindenki, akinek a diplomájához jár.”
Nem “joggal”, hanem hagyományból, de ez inflálja, értéktelenné teszi a valódi doktori címeket.
“ Ha neked ez nem tetszik verd az asztalt a jogalkotóknál, ne a jogászokon töltsd ki a frusztrációd.”
Nekem nincs frusztrációm, nem én kezdeményezem ezeket a beszélgetéseket, én csak a véleményemet mondom el.
“Az meg netto baromság, ha manapság már PhD-t egyre nejezebb szerezni”
Te eddig hányat szereztél?
"Nem “joggal”, hanem hagyományból, de ez inflálja, értéktelenné teszi a valódi doktori címeket."
Mivel jogaszabály NEM tiltja a viselésüket, sőt ügyvédi törvény pl. elő is írja, és a diplomában is szerepel, hogy az oklevél felJOGosít a jogtudományok doktori cím viselésére, ezért igen is joggal viselik, mégha ez neked fàj is, és emiatt itt pampogsz 20 kérdés alatt is, meg mindenre van ellenválaszod. (Ebből is látszik, mennyire frusztrált vagy, ha nem lennél, rég elengednéd a témát.)
Ez meg csak a te beteg elméd szüleménye, hogy ez inflálja a "valódi" doktorit. Pont, hogy a "valódi" doktori később került a köztudtatba, mint a foglalkozásdoktori. Eleve pl. orvosokat is már évtizedek, és lehet századok óta úgy szólítunk, hogy doktornő, doktor úr. Az orvos egyik angol megfelelője is a doctor, sokan így mondják, igaz van másik angol szó is rá (megmondom őszintén, hogy nem jut most eszembe, mert mindig is doctornak neveztem angolul, ahogy sok helyen is így olvastam angol könyvekben). Tehát a doktor jelző kapásból egy foglalkozásdoktorit adó szakhoz járt mindig is.
Az általános orvos végzettségének megjelölése a diplomában is okleveles orvosdoktor. Tehát erről magyarázhatsz, hogy mi inflálja el a doktori címet, meg mi is a "valódi" doktori.
Szerintem inkább az államtudományi szak inflálja el, amihez hozzácsaptak egy foglalkozásdoktorit úgy, hogy egy viszonylag új szakról van szó. Na ott kb tényleg àtlag tanulással megszerzed, és tulajdonképpen ott már jogászok is joggal verhetnék az asztalt, hogy mire adnak doktorit, ha egy könnyített jogász szak gyakorlarilag római jog, jogbölcselet és szivató tárgyak nélkül.
"Nekem nincs frusztrációm, nem én kezdeményezem ezeket a beszélgetéseket, én csak a véleményemet mondom el."
Pesig nagyon is az van, hiába magyarázol, minden tetted ellent mond ennek. Aki görcsösen magyaráz, és szidja őket meg alacsonyítja több kérdés alatt is folyamatos válaszolással, az nagyon is frusztrált (és hiába próbálsz magyarázkodni, hogy te nem őket szidod, csak a ripacskodókat, ha a másik válaszoddal már általánosan a doktori címük hitelét kérdőjelezed meg, és fake-nak minőséted.)
Az utolsó idézett szakaszomat pedig én úgy értettem, hogy az egy baromság, ha ehhez a rendszerhez ragaszkodva csak olyanok szerezhetnének phD fokozatot, akik uj eredményeket tudnak felmutatni, mert a tudományok fejlődésével sok ágazatban egyre szűkül az új ismeretek köre. A történelem, bölcsészet és stb területen nincs technológiai fejlődés, ami új kutatásokat hozna magával, egyre több mindent feltárnak, ott idővel akkor elfogyna a tudományos fokozattal rendelkezők száma, és utánpótlás híján egyetemen sem lennének tanárok vagy mi?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!