Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Pszichológiát vagy jogot...

Pszichológiát vagy jogot tanulnátok inkább?

Figyelt kérdés
Mit gondoltok melyik a “jobb” és miért? Pályaválasztás előtt állok, a válaszokat előre is köszönöm!

2020. jan. 28. 21:29
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
100%
Amit te jobban kedvelsz, de ha a piacon nézzük, akkor mindkettő elég "divatszak" lett - sajnos. Pszichologia szak engem is érdekel, bár én most a mesterképzés után kérdezősködöm.
2020. jan. 28. 23:01
 2/26 anonim ***** válasza:
82%
A kettő közül inkább jogot. A pszichológia sose érdekelt. De mivel magolni lusta vagyok, valószínűleg jogász sem leszek már ebben az életben :)
2020. jan. 29. 00:11
 3/26 anonim ***** válasza:
87%
A pszichológia számomra mindig is érdekes volt, és a legtöbb ember aki tanulta velem is így gondolta. Elég magas oda a pontszám(persze jogra is), sok a biosz. Viszont hiába érdekelt, a jogot választanám. Pszichológus ismerőseim belefáradtak, vagy jöttek olyan esetek amik megváltoztatták az életüket, az elején nehezen is dolgozták fel az eseteket amikkel dolgoztak. Tehát hiába magolós a jog, én azt választanám :)
2020. jan. 29. 09:56
 4/26 anonim ***** válasza:
100%
egyértelműen pszichológiát, bár 6 év minimum, 3 BA + 2 MA + 1 év szakmai képzés, de ezzel külföldön is tudsz munkát vállallni, ha magyar jogot választasz, azzal külföldön nem tudsz boldogulni
2020. jan. 29. 09:59
 5/26 sobo8 ***** válasza:
79%

Én mindkettőt tanulmányoztam, de időhiány miatt az egyiket dobnom kellett. A jogtant választottam, azt böngésztem tovább. Nem azért, mert érdekesebb. A társadalomtudomány több dologra rávilágít.

(A lélektant inkább a harcművészet szemszögéből olvasgatom.)

2020. jan. 29. 13:22
 6/26 anonim ***** válasza:
93%

Hát egyik sem jó választás (jogász vagyok), azt kell mondjam.

Divatszak, túlképzés, nehéz elhelyezkedés, nagy verseny stb. Szóval ettől a 2 szaktól ne várj sokat, aki hülye matekból meg ezekből az mind erre a 2 szakra megy sajnos. Meg ugye mindenkit felvesznek főleg ha fizet, aminek az az eredménye, hogy a szakma meg a képzés felhígult. Korábban a jog értelmiségi pálya volt, ma tele van a szakmájához nem értő, sokszor alig megélő, papírozós jogásszal. A fizetés jó szar, nem biztos megélhetés, ráadásul a technológia fejlődésével a jogászi szakma eléggé vissza fog szorulni, nem lesz szükség ennyi jogászra (amúgy így is annyi van, ha nem képeznének jó sokáig akkor is bőven lenne), mert nagyon sok minden kiváltható, egyszerűsíthető tehát egy ügyvéd nem fogja tudni kiszámlázni, így a bevétele is jól vissza fog esni. Joggal semmi esélyed külföldön, Ma.-on ragadsz, tehát ha jogot választasz akkor azt is vegyed számításba, hogy Ma-on kell az életed leélni.

Én egyiket sem választanám a helyedben, van pszichológus ismerősöm ő is panaszkodik. Jognál meg az évfolyam nagy része megbánta, hogy jogra ment. Több lehetőség van más szakmában, de komolyan! Fiatal vagy, jól gondold át!

2020. jan. 29. 13:42
 7/26 anonim ***** válasza:
89%
Egyiket sem. xd
2020. jan. 29. 18:33
 8/26 anonim ***** válasza:
85%

Jogot semmiképp !!!

Kivéve, ha szeretsz és tudsz gyorsan szóról-szóra magolni száraz jogi nyelvezettel megfogalmazott szabályokat.

2020. jan. 29. 20:59
 9/26 anonim ***** válasza:
65%

a jog azért szélesebb körben használható

a pszichó érdekesebb

esetleg az egyiket a másik után levelezőn :D

2020. febr. 3. 08:57
 10/26 anonim ***** válasza:
93%

Amelyik érdekel. Én pszichológiát tanultam, mert ez az a hivatás, amit szívvel-lélekkel tudnék/tudok csinálni. :) A jog is érdekel, de csak bizonyos területei, a többit nem tudom hogyan tudnám megtanulni, annyira hidegen hagy.

Utolsó: a jog szélesebb körben használható? Pszichológusként a végzettségedtől függően dolgozhatsz iskolában, börtönben, szervezetpszichológusként, kórházban, párterapeutaként, tanácsadóként, családterapeutaként, gyászfeldolgozó terapeutaként, sportpszichológusként, szexuálpszichológusként, igazságügyi pszichológusként, művészetterapeutaként, kutathatsz, foglalkozhatsz egészen kicsi gyerekekkel, de felnőttekkel és idősekkel is ... végtelen sok lehetőség és terület van.

2022. máj. 9. 18:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!